Slovenija
2 ogledov

Virant: Novica prehitro prišla v javnost

virant saÅ¡a despot t Žurnal24 main
Novica o novi stranki je po Virantovih besedah prehitro pricurljala na dan. Janši je želel sporočiti v torek, a je že prej vse skupaj prišlo v medije. Na sporočilo mu ni odgovoril.

Decembra se bo na predčasne volitve odpravil tudi nekdanji minister za javno upravo v Janševi vladi Gregor Virant, ki je še na začetku leta dejal, da, če bo prišlo do predčasnih volitev, ne bo kandidiral na volitvah. Odločitev je kljub osebnim zadržkom padla predvsem zaradi želje po tem, da se nekaj spremeni.

"Še pred nekaj meseci nisem tega nameraval. Odločil sem se, ker mislim, da lahko nekaj dam. V skupini s Šušteršičem, Pezdirjem in Pavliho smo veliko razmišljali o tem. Ideja je bila v zraku. Čutili smo prazen prostor. Prazen prostor, ki volivcem ne ponuja možnosti za izbiro. Volivcem, ki ne prisegajo na delitve levo in desno. Tistim, ki hočejo dobro upravljanje države," je Virant včeraj povedal v Odmevih in dodal, da so za to, da se država ne vpleta v gospodarstvo, medije in podobno.

Ideja dozorela šele v nedeljo

Njegovo odločitev je v ponedeljek kot zahrbtno označil SDS. Virant se ob tem brani, da je ideja dozorela šele v nedeljo.

"Prvič, meni ni treba nikogar spraševati, niti gospoda Janše niti koga drugega, če želim iti na svoje in ponuditi neko dodatno ponudbo volivcem, ki je nimajo. Drugič, ideja je bila v zraku že zelo dolgo časa in je dejansko dozorela šele to nedeljo. Res je, da bi bilo korektno, če bi to najprej sporočil Janši, in to sem nameraval v torek, ampak že v ponedeljek, ko sem začel govoriti z drugimi kandidati, ko sem začel zbirati interes za kandidature, je stvar pricurljala v javnost, preden sem si jaz to želel. Tudi Janša je izvedel prek medijev, kar ni prav. Zato sem se mu tudi opravičil, poslal sem mu sporočilo, da se mu opravičujem, da si želim, da se dobiva na sestanku, vendar na to nisem dobil nobenega odziva. Z moje strani ni nobene zamere, jaz v politiko ne grem, da bi se prepiral, nočem te negativne energije, ampak grem, da bi skupaj sodelovali in nekaj dobrega naredili za Slovenijo," je v Odmevih na SLO1 včeraj povedal nekdanji minister za javno upravo v vladi Janeza Janše.

Komentarjev 2
  • privat 20:11 18.oktober 2011.

    TOOOOOOOOO zdaj smo rešeni Virantova stranka prihaja...Kaj je stemi voluharji?? Bil si v nič vredni stranki ali vladi...ne odgovarjaš profilu premiera!

  • 1111 11:38 13.oktober 2011.

    Reče Pahor: mene je bog poslal, da bom najlepši politik na svetuReče Kresalova: mene je bog poslal, da bom najlepša ministrica na svetuReče Golobič: mene je bog poslal, da sem najbolj prefrigan politik na svetuPa pride Janša ...prikaži več in reče: nehajte lagat, nikogar nisem poslal.