Janković prodal Mercator

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Svoje delnice Mercatorja je prodal tudi dolgoletni direktor družbe Zoran Janković.
Oglej si celoten članek

"KLM naložbe je sprejel ponudbo kot večina ostalih družbenikov. Kupnina bo šla za poplačilo kredita bankam," je na vprašanje, ali je prodal svoje delnice Mercatorja Agrokorju odgovoril ljubljanski župan Zoran Janković.

Izpostavil je, da so ob prodaji veliko izgubili, saj je Agrokor za delnico ponudil le 86  evrov. Janković, ki je Mercator vodil od leta 1997 do leta 2005, ko je bil nekrivdno razrešen, je ostro nasprotoval prodaji. Opozarjal je, da bo prodaja hrvaškemu kupu pomenila velik udarec za slovensko živilskopredelovalno industrijo.

Vse bo znano danes

Prevzemna ponudba hrvaškega Agrokorja za preostale delnice Mercatorja se je iztekla včeraj opoldan. Danes naj bi bilo znano, kolikšen delež so pridobili. Kot poroča časnik Finance, je Agrokorju uspelo pridobiti več kot 75-odstotni delež. Agrokor je 27. junija od konzorcija prodajalcev na čelu s Pivovarno Laško pridobil 53,12-odstotni delež Mercatorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.