Slovenija
43 ogledov

Janković prodal Mercator

Zoran Janković Anže Petkovšek
Svoje delnice Mercatorja je prodal tudi dolgoletni direktor družbe Zoran Janković.

"KLM naložbe je sprejel ponudbo kot večina ostalih družbenikov. Kupnina bo šla za poplačilo kredita bankam," je na vprašanje, ali je prodal svoje delnice Mercatorja Agrokorju odgovoril ljubljanski župan Zoran Janković.

Izpostavil je, da so ob prodaji veliko izgubili, saj je Agrokor za delnico ponudil le 86  evrov. Janković, ki je Mercator vodil od leta 1997 do leta 2005, ko je bil nekrivdno razrešen, je ostro nasprotoval prodaji. Opozarjal je, da bo prodaja hrvaškemu kupu pomenila velik udarec za slovensko živilskopredelovalno industrijo.

Vse bo znano danes

Prevzemna ponudba hrvaškega Agrokorja za preostale delnice Mercatorja se je iztekla včeraj opoldan. Danes naj bi bilo znano, kolikšen delež so pridobili. Kot poroča časnik Finance, je Agrokorju uspelo pridobiti več kot 75-odstotni delež. Agrokor je 27. junija od konzorcija prodajalcev na čelu s Pivovarno Laško pridobil 53,12-odstotni delež Mercatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.