Janković se bo moral zagovarjati pri Mescu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Mesec povedal nekaj krepkih na račun Zorana Jankovića in nove zahteve glede označevanja kurirjev.
Oglej si celoten članek

Sindikat Mladi plus je danes opozoril na nedostojnost označevanja dostavljavcev podjetij Wolt in Glovo, smo poročali. Kritikam se je pridružil tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec. Kot je opozoril, podjetji svojih kurirjev ne zaposlujeta, čeprav ne gre zgolj za popoldansko ali nekajurno delo, "marsikdo se s tem preživlja".

Foto: Flickr Luka Mesec Problematiko rešujejo na nivoju EU, kjer pripravljajo direktivo, s katero bi prekinili tovrstne prakse. Mesec pričakuje, da bo do rešitev prišlo v roku enega leta. Pri nas pa je trend drugačen, je opozoril. "Skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem sta obe platformi presodili, da morajo biti dostavljavci registrirani, da jih lahko občani prijavljajo policiji. To je reševanje problema na napačnem koncu," je prepričan.

Ker so plačani na učinek, dostavljavci hitijo, posledično pa bodo kaznovani. "Algoritem jih direktno sili v to," je opozoril Mesec. Če bi ljudi zaposlili, teh težav ne bi bilo, verjame.

"Naravnost žaljiva pa je izjava Jankovića, da če komu ne ustreza nov položaj dostavljavca hrane, naj gre kelnarit. To je aroganca, kakršne si župan največjega mesta v Sloveniji ne bi smel privoščiti," je bil oster. Poudaril je, da Janković ni le župan tistim, ki jih prehitri dostavljavci motijo, temveč je tudi župan dostavljavcem. Pozval je občino in platformi, naj odstopijo od zahteve in zatrdil, da bo Jankovića še danes osebno nagovoril.

Če se bo izkazalo, da označevanje nima pravne podlage, pa je zagrozil s sankcijami.

Slovenija "Državljanke in državljani bi morali kar naenkrat postati lokalni šerifi"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:28 2. September 2022.

    no zdej pa bo nekej, levičarski ravs ... zgleda , da ni vse tako lepo kot zgleda navzven

  • 14:27 2. September 2022.

    Vsaj nenačelnosti Luki ni moč očitati...

  • 14:05 2. September 2022.

    Mesec: Le vkup, le vkup, uboge farmacevtke ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.