Janković se ne da

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Predsednik Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković se je pritožil na odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo tožbo proti časopisu Finance. Višje sodišče sicer pritožbe še ni prejelo.
Oglej si celoten članek

Zoran Janković je tožbo proti Financam vložil zaradi člankov, objavljenih leta 2010, ki govorijo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup.

Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki naj bi z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković je namerno kupovanje zemljišč zanikal, od Financ pa je zahteval 30 tisoč evrov.

Ljubljanska okrožna sodnica Sergeja Jeras je presodila, da Finance Jankovića v člankih niso žalile, da niso čezmerno posegle v njegove pravice ter da je bil namen informiranje javnosti in dopustna kritika župana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.