Slovenija
13 ogledov

Janković se ne da

Zoran Janković Špela Mohorič
Predsednik Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković se je pritožil na odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo tožbo proti časopisu Finance. Višje sodišče sicer pritožbe še ni prejelo.

Zoran Janković je tožbo proti Financam vložil zaradi člankov, objavljenih leta 2010, ki govorijo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup.

Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki naj bi z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković je namerno kupovanje zemljišč zanikal, od Financ pa je zahteval 30 tisoč evrov.

Ljubljanska okrožna sodnica Sergeja Jeras je presodila, da Finance Jankovića v člankih niso žalile, da niso čezmerno posegle v njegove pravice ter da je bil namen informiranje javnosti in dopustna kritika župana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.