Janković za petami Janši

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Razlika se zmanjšuje. SDS vodi z 28,5-odstotno podporo, sledi Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24,6-odstotno podporo.
Oglej si celoten članek

Anketa, ki jo je ekipa Ninamedie na vzorcu 600 anketiranih izvedla v zadnjih treh dneh, je pokazala, da SDS ostaja na prvem mestu, saj vodi z 28,5-odstotno podporo, sledi pa ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24,6-odstotno podporo.

Na tretjem mestu je SD s 14,3-odstotno podporo, na četrtem mestu pa se je z 8,1 odstotka glasov anketiranih utrdila Državljanska lista Gregorja Viranta. S 7,4 odstotka podpore sledi SLS, na šestem mestu pa je DeSUS s 5,8-odstotno podporo. Omenjene stranke bi se tudi uvrstile v parlament.

Pod štiriodstotnim parlamentarnim pragom so NSi s 3,7-odstotno podporo, SNS in TRS s po 2,5-odstotno podporo, LDS z 1,6-odstotno podporo, Akacije (0,7 odstotka), Zares (0,2 odstotka) in SMS-Zeleni (0,1 odstotka).

Ninamedia objavlja nadaljevalno anketo, v kateri na vzorcu 600 anketiranih prikaže rezultate zadnjih treh dni meritev. Gre za zadnjo anketo javnega mnenja pred volilnim molkom, ki bo nastopil ob polnoči.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.