Slovenija
10 ogledov

Janković za petami Janši

Zoran Janković Mediaspeed.net
Razlika se zmanjšuje. SDS vodi z 28,5-odstotno podporo, sledi Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24,6-odstotno podporo.

Anketa, ki jo je ekipa Ninamedie na vzorcu 600 anketiranih izvedla v zadnjih treh dneh, je pokazala, da SDS ostaja na prvem mestu, saj vodi z 28,5-odstotno podporo, sledi pa ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24,6-odstotno podporo.

Na tretjem mestu je SD s 14,3-odstotno podporo, na četrtem mestu pa se je z 8,1 odstotka glasov anketiranih utrdila Državljanska lista Gregorja Viranta. S 7,4 odstotka podpore sledi SLS, na šestem mestu pa je DeSUS s 5,8-odstotno podporo. Omenjene stranke bi se tudi uvrstile v parlament.

Pod štiriodstotnim parlamentarnim pragom so NSi s 3,7-odstotno podporo, SNS in TRS s po 2,5-odstotno podporo, LDS z 1,6-odstotno podporo, Akacije (0,7 odstotka), Zares (0,2 odstotka) in SMS-Zeleni (0,1 odstotka).

Ninamedia objavlja nadaljevalno anketo, v kateri na vzorcu 600 anketiranih prikaže rezultate zadnjih treh dni meritev. Gre za zadnjo anketo javnega mnenja pred volilnim molkom, ki bo nastopil ob polnoči.