Janković zanika obtožbe

Foto: Žurnal24 Janković ni želel ugibati, kako bo potekalo sprejemanje dolgoročnih prostorskih
Prostorski načrt. Janković ga kljub pozivu ne bo umaknil s seje mestnega sveta 5. julija.
Oglej si celoten članek
Stožice: obračun prihodnji mesec

Obračun. Po osnovni pogodbi stadion in dvorana v Stožicah staneta 82,9 milijona evrov. Prihodnji mesec bodo začeli delati obračun, ki se dela po zaključenem tehničnem pregledu. Ta je bil za stadion in cestno povezavo že opravljen, za dvorano pa bo 28. junija.

Garancija. "Če v sedmih dneh ne dobimo uporabnega dovoljenja, imamo bančno garancijo, s katero lahko stvar dokončamo sami," je dejal Janković. Grep do včeraj še ni zaprosil za podaljšanje roka za dokončanje dvorane.

Mestni svetniki SDS so zaskrbljeni, da bosta nova Izvedbeni in Strateški prostorski načrt (IPN, SPN) Mestne občine Ljubljana (MOL) sprejeta "pod hipoteko prevare, zlorab in okoriščanja z notranjimi informacijami". Tako so zapisali v pozivu županu Zoranu Jankoviću, naj z dnevnega reda seje mestnega sveta umakne predlog IPN in SPN. Pri tem med drugim navajajo domnevno sporno spremembo namembnosti zemljišča ob obvoznici, ki ga je kupil Taxgroup, in zemljišč "v lasti družine Janković" ob avtocestnem postajališču Barje.

"Soglasje bo"
Janković je odločen: prostorski načrt na seji 5. julija bo. Ob tem zanika vse obtožbe v zvezi s spreminjanjem namembnosti zemljišč, o katerih smo v zadnjem času poročali mediji, časniku Finance pa celo očita, da ustvarja neresnice in si članke izmišljuje.

Jankovića tudi ne skrbi, da do 5. julija ne bi pridobil potrebnih soglasij. Soglasje kmetijskega ministrstva je, kot pravi, že dobil, soglasje okoljskega ministrstva pa "bo podpisano ta teden", je prepričan.

Sicer pa obljublja, da bodo vsi, ki so na IPN podali pripombe in predloge, dobili odgovor, saj tako zahteva zakon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.