Slovenija
17 ogledov

Janković zanika obtožbe

Janković ni želel ugibati, kako bo potekalo sprejemanje dolgoročnih prostorskih Žurnal24 main
Prostorski načrt. Janković ga kljub pozivu ne bo umaknil s seje mestnega sveta 5. julija.
Stožice: obračun prihodnji mesec

Obračun. Po osnovni pogodbi stadion in dvorana v Stožicah staneta 82,9 milijona evrov. Prihodnji mesec bodo začeli delati obračun, ki se dela po zaključenem tehničnem pregledu. Ta je bil za stadion in cestno povezavo že opravljen, za dvorano pa bo 28. junija.

Garancija. "Če v sedmih dneh ne dobimo uporabnega dovoljenja, imamo bančno garancijo, s katero lahko stvar dokončamo sami," je dejal Janković. Grep do včeraj še ni zaprosil za podaljšanje roka za dokončanje dvorane.

Mestni svetniki SDS so zaskrbljeni, da bosta nova Izvedbeni in Strateški prostorski načrt (IPN, SPN) Mestne občine Ljubljana (MOL) sprejeta "pod hipoteko prevare, zlorab in okoriščanja z notranjimi informacijami". Tako so zapisali v pozivu županu Zoranu Jankoviću, naj z dnevnega reda seje mestnega sveta umakne predlog IPN in SPN. Pri tem med drugim navajajo domnevno sporno spremembo namembnosti zemljišča ob obvoznici, ki ga je kupil Taxgroup, in zemljišč "v lasti družine Janković" ob avtocestnem postajališču Barje.

"Soglasje bo"
Janković je odločen: prostorski načrt na seji 5. julija bo. Ob tem zanika vse obtožbe v zvezi s spreminjanjem namembnosti zemljišč, o katerih smo v zadnjem času poročali mediji, časniku Finance pa celo očita, da ustvarja neresnice in si članke izmišljuje.

Jankovića tudi ne skrbi, da do 5. julija ne bi pridobil potrebnih soglasij. Soglasje kmetijskega ministrstva je, kot pravi, že dobil, soglasje okoljskega ministrstva pa "bo podpisano ta teden", je prepričan.

Sicer pa obljublja, da bodo vsi, ki so na IPN podali pripombe in predloge, dobili odgovor, saj tako zahteva zakon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.