Jankovića ne skrbi, da nima večine

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovesno zaprisegel "novi" župan Ljubljane. Napovedal trdo delo, to, da nima več absolutne večine v mestnem svetu pa ga ne skrbi.
Oglej si celoten članek

Stari in novi ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji prvi seji ljubljanskega mestnega sveta slovesno zaprisegel in s tem začel nov mandat na čelu prestolnice.

Ljubljančanom se je zahvalil za podporo, meni, da so pokazali, da vedo, kaj je dobro zanje: "Nezaupnico pa so dali tistim, ki so bili v zadnjem mandatu praktično proti vsem."

Upa na kulturni dialog

Jankovićeva lista v novem mandatu mestnega sveta nima več absolutne večine, saj zaseda 21 od 45 svetniških mest. "To zame ne sme biti problem, moji sodelavci pripravljajo dobra gradiva," je v zvezi s tem povedal župan. Izrazil je prepričanje, da se bodo s svetniki drugih svetniških skupin uskladili v glavnih ciljih, ter upanje, da bodo ohranili kulturo dialoga.

Povedal je tudi, da bodo z ekipo nadaljevali z zastavljenim programom za Ljubljano in pri tem omenil cestno infrastrukturo ter kanalizacijo.

V nagovoru je izpostavil še, da si želi, da bi čez štiri leta lahko ponovno rekli, da so naredili veliko za kvaliteto življenja v Ljubljani. "Čaka nas štiri leta trdega dela," je dejal in dodal, da je prepričan, da bodo zaupanje volivcev upravičili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:06 21. Oktober 2014.

    Počas , sploh pa ni umestno krivico enega pogojevati z krivico drugega. Si pač na stopnji 5letnika , ki kriči …

  • 08:02 21. Oktober 2014.

    ZakAj ne rečeš edino pošteno in pravilno , če že delaš reklamo SS-u. Tale bo končal kot JANEZ IVAN JANŠA …

  • 08:00 21. Oktober 2014.

    Mirko , kolk si bolan govori podatek , da sta OBA KANDIDATA bila od dol in oba sta skupaj potegnila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.