Slovenija
17 ogledov

Jankovića ne skrbi, da nima večine

Zoran Janković Saša Despot
Slovesno zaprisegel "novi" župan Ljubljane. Napovedal trdo delo, to, da nima več absolutne večine v mestnem svetu pa ga ne skrbi.

Stari in novi ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji prvi seji ljubljanskega mestnega sveta slovesno zaprisegel in s tem začel nov mandat na čelu prestolnice.

Ljubljančanom se je zahvalil za podporo, meni, da so pokazali, da vedo, kaj je dobro zanje: "Nezaupnico pa so dali tistim, ki so bili v zadnjem mandatu praktično proti vsem."

Upa na kulturni dialog

Jankovićeva lista v novem mandatu mestnega sveta nima več absolutne večine, saj zaseda 21 od 45 svetniških mest. "To zame ne sme biti problem, moji sodelavci pripravljajo dobra gradiva," je v zvezi s tem povedal župan. Izrazil je prepričanje, da se bodo s svetniki drugih svetniških skupin uskladili v glavnih ciljih, ter upanje, da bodo ohranili kulturo dialoga.

Povedal je tudi, da bodo z ekipo nadaljevali z zastavljenim programom za Ljubljano in pri tem omenil cestno infrastrukturo ter kanalizacijo.

V nagovoru je izpostavil še, da si želi, da bi čez štiri leta lahko ponovno rekli, da so naredili veliko za kvaliteto življenja v Ljubljani. "Čaka nas štiri leta trdega dela," je dejal in dodal, da je prepričan, da bodo zaupanje volivcev upravičili.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 08:06 21.oktober 2014.

    Počas , sploh pa ni umestno krivico enega pogojevati z krivico drugega. Si pač na stopnji 5letnika , ki kriči in mami protestira : zakaj pa on -brat- lahko ! Puhoglavec ! No Pop bo svoje še dobil z Vrhovnega ...prikaži več , pol bosta pa izenačana. No potem bodo pa tvoji silažni možgani našli koga drugega . Odpikite !

  • Žurnalček 08:02 21.oktober 2014.

    ZakAj ne rečeš edino pošteno in pravilno , če že delaš reklamo SS-u. Tale bo končal kot JANEZ IVAN JANŠA !!!!

  • Žurnalček 08:00 21.oktober 2014.

    Mirko , kolk si bolan govori podatek , da sta OBA KANDIDATA bila od dol in oba sta skupaj potegnila absolutno večino !! Klobasaš u tri pičke materne , sam da svojim obolelim možganom zmanjšuješ pritisk . Prozak 1000mlg . ...prikaži več Morš povečat dozo , 300mlg oćitno za tvoj problem ni dovolj ! Se ti pač slabša , jebi ga , enem prime enem ne !