Jankovićeve sodba čisto presenetila

Foto: Anže Petkovšek slovenija 10.12.13, Zoran Jankovic, zupan Ljubljane, redna novinarska seja, Mest
Mestna občina Ljubljana je izgubila že drugo tožbo zaradi sporne prodaje zemlišča ob Vojkovi cesti podjetju Tritonis.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana (MOL) leta 2009 ne bi smela prodati okoli 1.600 kvadratnih metrov velikega zemljišča ob Vojkovi cesti podjetju Tritonis svetovanje, je odločilo višje sodišče. Ugodilo je namreč pritožbi podjetja PNZ svetovanje in projektiranje, ki je MOL in Tritonis tožilo na okrožnem sodišču in septembra 2012 tam tožbo izgubilo.

Zemljišče je od sosedov

Spomnimo, podjetje Tritonis je zemljišča (v večjem delu gre za parkirišča) od ljubljanske občine kupilo za okoli milijon evrov. Ko so želeli začeti gradnjo, pa se je izkazalo, da naj bi zemljišče pripadalo lastnikom bližnjih stavb kot t. i. funkcionalno zemljišče. Višje sodišče ugotavlja, da je prodajna pogodba med MOL in Tritonisom zato nična in nima pravnih učinkov, izbrisana pa bo morala biti tudi lastninska pravica Tritonisa v zemljiški knjigi in vzpostavljeno prejšnje zemljiškoknjižno stanje.

Tožba podjetja PNZ pa ni edina, ki jo je občina izgubila: tožbo proti MOL in Tritonisu je vložila tudi Republika Slovenija kot ena od lastnic omenjenih zemljišč, v tretjem primeru pa Tritonis kot kupec toži MOL, a izid še ni znan.

Sodbo prejeli včeraj

Na MOL, ki jo vodi župan Zoran Janković, so sodbo prejeli včeraj in jo bodo komentirali šele po podrobnejši preučitvi. "Odločitev sodišča je povsem nepričakovana in presenetljiva, zato bomo izredno pravno sredstvo vsekakor vložili," so sporočili. Župan je sicer že od začetka prepričan, da MOL ni prodajala funkcionalnih zemljišč in da s poslom ni bilo nič narobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:35 13. Februar 2014.

    Spel se budala kmečka , zadosti si povedal , kaj si misliš o svoji Državi in kako spoštuješ njeno lastnino …

  • 16:32 13. Februar 2014.

    Na vsak avto, ki je brez reg. tablic - to je pogoj- prilepijo zahtevo lastniku o odstranitvi le tega . …

  • 10:24 13. Februar 2014.

    da lahko več sprivatizira sam?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.