Janša in Virant tokrat izenačena

Foto: IFP
Foto: IFP
Anketa CRJM: tako SDS kot Lista Gregorja Viranta bi dobili 18 odstotkov. Lista Zorana Jankovića 15 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ankete Centra za raziskovanje javnega mnenja (CRJM) bi se na volitvah 4. decembra daleč za omenjenimi tremi strankami oziroma listami uvrstili Socialni demokrati s štirimi, DeSUS s tremi in SNS z dvema odstotkoma. Po en odstotek bi dobili LDS, NSi, SLS, Zares in TRS. Ob tem 34 odstotkov vprašanih še ne ve, koga bi volilo.

Virant za premierja

Kar 37 odstotkov se jih je opredelilo, da bi za premierja neposredno podprli Gregorja Viranta, če bi imeli to možnost. 28 odstotkov bi jih podprlo Zorana Jankovića, 14 odstotkov predsednika SDS Janeza Janšo in pet odstotkov predsednika SD in premierja, ki opravlja tekoče posle, Boruta Pahorja.

Več kot polovica že sprejela odločitev

Število tistih, ki se bodo zagotovo udeležili volitev, je naraslo na 73 odstotkov, skupaj s tistimi, ki se jih bodo verjetno udeležili, pa se ta odstotek dvigne na 87. 54 odstotkov anketirancev sicer zatrjuje, da je njihova odločitev o izbiri stranke dokončna, 44 odstotkov pa, da ni dokončna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:12 5. November 2011.

    Virant ima premalo sposobnost, da bi prevzel državo v KRIZI, saj z rešitvami, ki so jih spisali čez noč ne …

  • 19:09 4. November 2011.

    26. Ker je borza v riti, barabe z "jajci" začno kupovati delnice hrane in prehrambenih artiklov. <br /><br />27. Cene …

  • 19:08 4. November 2011.

    12. Država je navdušena, ker se denar "vrti" - stalno poroča o gospodarski "rasti".<br /><br />13. Janez od tega nima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.