Slovenija
14 ogledov

Janša in Virant tokrat izenačena

Gregor Virant in Janez Janša leta 2008. IFP
Anketa CRJM: tako SDS kot Lista Gregorja Viranta bi dobili 18 odstotkov. Lista Zorana Jankovića 15 odstotkov.

Po podatkih ankete Centra za raziskovanje javnega mnenja (CRJM) bi se na volitvah 4. decembra daleč za omenjenimi tremi strankami oziroma listami uvrstili Socialni demokrati s štirimi, DeSUS s tremi in SNS z dvema odstotkoma. Po en odstotek bi dobili LDS, NSi, SLS, Zares in TRS. Ob tem 34 odstotkov vprašanih še ne ve, koga bi volilo.

Virant za premierja

Kar 37 odstotkov se jih je opredelilo, da bi za premierja neposredno podprli Gregorja Viranta, če bi imeli to možnost. 28 odstotkov bi jih podprlo Zorana Jankovića, 14 odstotkov predsednika SDS Janeza Janšo in pet odstotkov predsednika SD in premierja, ki opravlja tekoče posle, Boruta Pahorja.

Več kot polovica že sprejela odločitev

Število tistih, ki se bodo zagotovo udeležili volitev, je naraslo na 73 odstotkov, skupaj s tistimi, ki se jih bodo verjetno udeležili, pa se ta odstotek dvigne na 87. 54 odstotkov anketirancev sicer zatrjuje, da je njihova odločitev o izbiri stranke dokončna, 44 odstotkov pa, da ni dokončna.

Komentarjev 5
  • modem350 09:12 05.november 2011.

    Virant ima premalo sposobnost, da bi prevzel državo v KRIZI, saj z rešitvami, ki so jih spisali čez noč ne morejo zagotoviti svetle prihodnosti po volitvah, tako, kot Janša in SDS, kjer imajo pretehtane rešitve, ki so nastale in se ...prikaži več ponudile tudi že Pahorju pred dvema letoma, ki so jih zavrnili in tako tudi zafurali državo. SDS ima prave rešitve, sposobnosti in izkušnje ter vodstvo za prevzem države. To podporo izražajo tudi velika imena evropskih funkcionarjev iz evropskega parlamenta in predsednikov tujih uspešnih vlad. Če jih nekaj na kratko naštejem: Nikola Gruevski (pred. vlade Makedonije), Hans-Gert Pöttering (nekdanji pred. evropskega parlamenta), Jyrki Katainen (pred. vlade Republike Finske), Pedro Passos Coelho (pred. vlade Portugalske republike), Michael Spindelegger (vicekancler Republike Avstrije), Silvio Berlusconi ( pred. vlade Republike Italije), Emil Boc (pred. vlade Republike Romunije), Victor Orban (pred. vlade Republike Madžarske) in nemška zvezna kanclerka Angela Mer

  • Avatar atojeto
    atojeto 19:09 04.november 2011.

    26. Ker je borza v riti, barabe z "jajci" začno kupovati delnice hrane in prehrambenih artiklov. 27. Cene hrane eksplodirajo.28. Janezi in njihove družine so lačni.29. Barabe so bogate. 30. Sistem se ...prikaži več sesuje - ampak le za Janeza .. za barabe pa ne.31. Vojska je na ulicah in kroti Janeze .. za barabe, ker je vojska njihova !!Tako to je - danes ... zaradi požrešnih barab povsod po svetu !!ŠE ENKRAT: Samo tepec misli, da bo ušel posledicam !

  • Avatar atojeto
    atojeto 19:08 04.november 2011.

    12. Država je navdušena, ker se denar "vrti" - stalno poroča o gospodarski "rasti".13. Janez od tega nima NIČ - razen vrtoglavice zaradi prekomernega dela. 14. V določenem trenutku je na tržišču preveč barab.15. ...prikaži več. Sistem poči - delnice gredo v maloro.16. Banka izgubi denar - Janezov denar !!17. Država priskoči banki (ne Janezu !!) na pomoč.18. Dvigne davke.19. Janez plačuje dvignjene davke.20. Iz Janezovega denarja (davčnega) država da denar banki, da ne crkne (Janez je drugič izgubil denar !!) 21. To država naredi nekajkrat na različnih koncih22. VEDNO na Janezov račun. 23. Ko to ne pomaga več - ker banke crkujejo ena za drugo, država začne tiskati denar.24. Začne se inflacija.25. Barabe z "jajci" svoje imetje prenesejo v švicarske franke in naprej bogatijo.26. Ker je borza v riti, barabe z "jajci" začno kupovati delnic