Janša jo je odnesel brez kazni

Foto: Žurnal24 231208_tacol_jansa4
Janez Janša ni obrekoval, ko je dejal, da je agencija Ninamedia hišna služba Gregorja Golobiča. Tako je odločilo mariborsko sodišče.
Oglej si celoten članek

Senat okrožnega sodišča je danes objavil sodbo v zasebni tožbi, ki jo je proti nekdanjemu premierju Janezu Janši, sicer prvaku SDS, sprožila medijska agencija Ninamedia. Janša je namreč decembra 2007 za časnik Večer poleg opazke v povezavi z Gregorjem Golobičem dejal še, da niti "Socialni demokrati sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo" in da "Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati".

Kot je po več kot šest ur trajajoči obravnavi danes ugotovil sodni senat na čelu s Tanjo Rot, tožilstvo ni dokazalo, da je Janša v omenjenem pogovoru govoril neresnico, ki je podlaga za kaznivo dejanje obrekovanja. Nedvomno je šlo za političen diskurz, a hkrati je dejstvo, da je tudi direktor Ninamedie Nikola Damjanić širil negativna sporočila o obtoženem v svojih komentarjih za tednik Nedeljski dnevnik, je pojasnila Rotova.

Ninamedia je sicer prepričana, da so navedbe neresnične in da so škodile njeni časti ter dobremu imenu, zato je vložila tožbo zaradi obrekovanja, a je sodišče danes odločilo Janši v prid.

Odvetnik tožeče stranke Stojan Zdolšek je še pred razglasitvijo sodbe napovedal pritožbo na višje sodišče. To je v omenjenem primeru namreč že dvakrat razveljavilo odločitev okrožnega sodišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.