Slovenija
17 ogledov

Janša jo je odnesel brez kazni

231208_tacol_jansa4 Žurnal24 main
Janez Janša ni obrekoval, ko je dejal, da je agencija Ninamedia hišna služba Gregorja Golobiča. Tako je odločilo mariborsko sodišče.

Senat okrožnega sodišča je danes objavil sodbo v zasebni tožbi, ki jo je proti nekdanjemu premierju Janezu Janši, sicer prvaku SDS, sprožila medijska agencija Ninamedia. Janša je namreč decembra 2007 za časnik Večer poleg opazke v povezavi z Gregorjem Golobičem dejal še, da niti "Socialni demokrati sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo" in da "Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati".

Kot je po več kot šest ur trajajoči obravnavi danes ugotovil sodni senat na čelu s Tanjo Rot, tožilstvo ni dokazalo, da je Janša v omenjenem pogovoru govoril neresnico, ki je podlaga za kaznivo dejanje obrekovanja. Nedvomno je šlo za političen diskurz, a hkrati je dejstvo, da je tudi direktor Ninamedie Nikola Damjanić širil negativna sporočila o obtoženem v svojih komentarjih za tednik Nedeljski dnevnik, je pojasnila Rotova.

Ninamedia je sicer prepričana, da so navedbe neresnične in da so škodile njeni časti ter dobremu imenu, zato je vložila tožbo zaradi obrekovanja, a je sodišče danes odločilo Janši v prid.

Odvetnik tožeče stranke Stojan Zdolšek je še pred razglasitvijo sodbe napovedal pritožbo na višje sodišče. To je v omenjenem primeru namreč že dvakrat razveljavilo odločitev okrožnega sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.