Janša na obisku v Londonu, na Twitterju komentira odločitev ustavnih sodnikov

Foto: Epa
Foto: Epa
Janša v Londonu, a na Twitterju komentira dogajanje doma.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je bil danes na povabilo britanskega premierja Borisa Johnsona na delovnem obisku v Londonu. Osrednje teme pogovora premierjev so bile povezane s poglobitvijo političnega sodelovanja med državama, spopadanjem z epidemijo covida-19 in odnosi med EU in Združenim kraljestvom, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier se je na Twitterju odzval tudi na odločitev ustavnih sodnikov; zapisal je: "Za vsakega, ki bo v Sloveniji v prihodnje za posledicami okužbe s covid19 zbolel ali umrl - zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva, nosi soodgovornost večina na ustavnem sodišču, ki bbolj varuje lik JBTita kot zdravje Slovencev". 

Podrobnosti obiska 

Janša se je sicer na obisku po poročanju STA najprej srečal z novoimenovano ministrico za zunanje zadeve Elizabeth Truss. Spregovorila sta predvsem o bilateralnih odnosih med državama, aktualnih zunanjepolitičnih temah in epidemiološki situaciji v zvezi s covidom-19. Prav tako sta pozornost namenila krepitvi gospodarskih povezav, boju proti kibernetskim grožnjam in poglabljanju kulturnih vezi.

V spremstvu državnega sekretarja ministrstva za zunanje zadeve Jamesa Cleverlyja je premier nato obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost in se srečal z njegovim vodstvom. Mednarodno sodelovanje pri vprašanjih kibernetske varnosti je namreč ključnega pomena za zaščito vseh pred hibridnimi grožnjami.

Janša se je na delovnem kosilu srečal tudi z Joaom Vale de Almeido, vodjo delegacije EU pri Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske.

V premierjevem kabinetu ocenjujejo, da so dvostranski odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, tokratni obisk pa da je pomenil intenziviranje političnega dialoga na najvišji ravni.

pogoj PC Koritnik po porazu: Gre zgolj za začasno zadržanje, ne za končno odločitev

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 18:00 2. Oktober 2021.

    Vsakdo ima svoje šibke točke. Tudi PV. A da zato žrtvuje psihično in fizično zdravje naroda, je res malce bolno. …

  • 11:05 1. Oktober 2021.

    Mislim, da je čas, da psihiatri o tem človeku povedo svoje.

  • 08:41 1. Oktober 2021.

    Slovenski pacient je šel v London k Johnsonovem frizerju .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.