Janša naj odslovi Podobnika

Foto: Žurnal24 miran petek BOBO
Poslanec LDS Milan Petek je izrazil upanje, da bo premier Janez Janša razrešil ministra Janeza Podobnika zaradi hujšega kršenja pravil.
Oglej si celoten članek

Po Petkovem mnenju bi premierjevo neupoštevanje poziva računskega sodišča pomenilo nespoštovanje pravne države. "V tem primeru bo premier sam priznal, da je pravna država v razumevanju vladajoče koalicije v drugem planu in da si jo prilagajajo tako, kot ugaja njim ," je dejal Petek.

Ministrstvo za okolje po njegovem mnenju ni ukrepalo tako, da bi zagotovilo odpravo pomanjkljivosti. To in zamuda roka za oddajo odzivnega poročila sta prisilila računsko sodišče v to, da je premierju predlagalo ministrovo razrešitev. Podobnik mora po Petkovem mnenju sprejeti odgovornost za nespoštovanje zakonitosti.

Zares za razrešitev
Razrešitev podpirajo tudi v poslanski skupini Zares. Njihov poslanec Pavel Gantar je dejal, da ministrstvo z odrivanjem usposobljenega kadra na rob ni bilo sposobno rešiti nepravilnosti. Poziv naj bi tako bil posledica nerešenih napak iz preteklosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.