Slovenija
0 ogledov

Janša naj odslovi Podobnika

miran petek BOBO Žurnal24 main
Poslanec LDS Milan Petek je izrazil upanje, da bo premier Janez Janša razrešil ministra Janeza Podobnika zaradi hujšega kršenja pravil.

Po Petkovem mnenju bi premierjevo neupoštevanje poziva računskega sodišča pomenilo nespoštovanje pravne države. "V tem primeru bo premier sam priznal, da je pravna država v razumevanju vladajoče koalicije v drugem planu in da si jo prilagajajo tako, kot ugaja njim ," je dejal Petek.

Ministrstvo za okolje po njegovem mnenju ni ukrepalo tako, da bi zagotovilo odpravo pomanjkljivosti. To in zamuda roka za oddajo odzivnega poročila sta prisilila računsko sodišče v to, da je premierju predlagalo ministrovo razrešitev. Podobnik mora po Petkovem mnenju sprejeti odgovornost za nespoštovanje zakonitosti.

Zares za razrešitev
Razrešitev podpirajo tudi v poslanski skupini Zares. Njihov poslanec Pavel Gantar je dejal, da ministrstvo z odrivanjem usposobljenega kadra na rob ni bilo sposobno rešiti nepravilnosti. Poziv naj bi tako bil posledica nerešenih napak iz preteklosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.