Janša ne želi, da mu sodijo v Ljubljani

Foto: Epa
Foto: Epa
Potem, ko so se pojavljale težave z vročanjem pošte, Janševa obramba izpodbija krajevno pristojnost sodišča v zadevi Trenta.
Oglej si celoten članek

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik ni ugodil zahtevi premierja Janeza Janše po izločitvi članov zunajobravnavnega senata, ki mora odločiti o ugovoru na obtožnico v zadevi Trenta, poroča Dnevnik. Janševa obramba pa zdaj izpodbija krajevno pristojnost sodišča, saj ne želi, da bi Janši sodili v Ljubljani.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za Dnevnik potrdili, da je predsednik sodišča Pogačnik po dalj časa trajajočih težavah z vročanjem sodne pošte predsedniku vlade Janezu Janši odločil o zahtevah za izločitev članov zunajobravnavnega senata v zadevi Trenta. Zahtevam za izločitev sodnikov zunajobravnavnega senata ni bilo ugodeno, so pojasnili na sodišču.

Tožilstvo je obtožnico vložilo oktobra lani, nanaša pa se na domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Janši očitajo zlorabo položaja ali pravic, med obdolženimi pa sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar.

Zunajobravnavni senat, ki tako ostaja nespremenjen, mora odločiti o ugovorih obrambe na obtožnico. Če ugovori obrambe ne bodo uspešni, bo sodišče spis lahko dodelilo sodniku, ki bo nato razpisal sojenje. Če bo senat ugovorom pritrdil, pa obtožnica ne bo postala pravnomočna in sojenja ne bo, še poroča.

Po neuradnih informacijah časnika pa Janševa obramba zdaj izpodbija še krajevno pristojnost ljubljanskega okrožnega sodišča in ne želi, da bi Janši sodili na ljubljanskem okrožnem sodišču. O tem bodo odločali vrhovni sodniki.

Po vložitvi obtožnice je obramba podala ugovore na obtožnice, nato pa sta Janša in njegov odvetnik Franci Matoz zahtevala izločitev članov zunajobravnavnega senata.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 17:15 11. Junij 2021.

    Janša želi, Janša ne želi... Kaj je to pomembno? Tudi Slovenci si marsikaj želimo ali ne želimo, pa se vladajoči …

  • 12:30 11. Junij 2021.

    Delanu. Se piše črn scenarij, farani so se mu odoovedali, odvzeli so mu kosilnico, da ne bo niti trave več …

  • 11:57 11. Junij 2021.

    Sploh ni problema, naj sodni postopek opravijo v Mariboru, tam je realno zagotovilo, da bo končno kazensko procesiran. Tudi mali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.