Slovenija
2356 ogledov

Janša ne želi, da mu sodijo v Ljubljani

Janez Janša Epa
Potem, ko so se pojavljale težave z vročanjem pošte, Janševa obramba izpodbija krajevno pristojnost sodišča v zadevi Trenta.

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik ni ugodil zahtevi premierja Janeza Janše po izločitvi članov zunajobravnavnega senata, ki mora odločiti o ugovoru na obtožnico v zadevi Trenta, poroča Dnevnik. Janševa obramba pa zdaj izpodbija krajevno pristojnost sodišča, saj ne želi, da bi Janši sodili v Ljubljani.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za Dnevnik potrdili, da je predsednik sodišča Pogačnik po dalj časa trajajočih težavah z vročanjem sodne pošte predsedniku vlade Janezu Janši odločil o zahtevah za izločitev članov zunajobravnavnega senata v zadevi Trenta. Zahtevam za izločitev sodnikov zunajobravnavnega senata ni bilo ugodeno, so pojasnili na sodišču.

Tožilstvo je obtožnico vložilo oktobra lani, nanaša pa se na domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Janši očitajo zlorabo položaja ali pravic, med obdolženimi pa sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar.

Zunajobravnavni senat, ki tako ostaja nespremenjen, mora odločiti o ugovorih obrambe na obtožnico. Če ugovori obrambe ne bodo uspešni, bo sodišče spis lahko dodelilo sodniku, ki bo nato razpisal sojenje. Če bo senat ugovorom pritrdil, pa obtožnica ne bo postala pravnomočna in sojenja ne bo, še poroča.

Po neuradnih informacijah časnika pa Janševa obramba zdaj izpodbija še krajevno pristojnost ljubljanskega okrožnega sodišča in ne želi, da bi Janši sodili na ljubljanskem okrožnem sodišču. O tem bodo odločali vrhovni sodniki.

Po vložitvi obtožnice je obramba podala ugovore na obtožnice, nato pa sta Janša in njegov odvetnik Franci Matoz zahtevala izločitev članov zunajobravnavnega senata.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 26
  • Kirka 17:15 11.junij 2021.

    Janša želi, Janša ne želi... Kaj je to pomembno? Tudi Slovenci si marsikaj želimo ali ne želimo, pa se vladajoči pokakajo na nas.

  • Dusan21 12:30 11.junij 2021.

    Delanu. Se piše črn scenarij, farani so se mu odoovedali, odvzeli so mu kosilnico, da ne bo niti trave več kosil okoli vaškega pokopališča. Izdal jih je na celi črti STA Milosaljević pressss

  • Ender3 11:57 11.junij 2021.

    Sploh ni problema, naj sodni postopek opravijo v Mariboru, tam je realno zagotovilo, da bo končno kazensko procesiran. Tudi mali Matoz ne bo dovolj, da bi ga ščitil.