Janša: Novi stranki zastopata interese bogatih

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Prvak SDS pravi, da je Slovenija je dobila dve novi stranki, ki se trudita zastopati interese kakšnih deset odstotkov najbogatejših ljudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Janez Janša trdi, da je te ta elita zelo učinkovita, ko je treba poskrbeti za lastne koristi, upa pa, da bo enako dobra, ko bo treba poskrbeti za interese vseh.

Na vprašanje o morebitnih koalicijah z novoustanovljenima strankama Zorana Jankovića in Gregorja Viranta pa je odgovoril, da bo za Slovenijo po volitvah toliko bolje, če bo povolilna koalicija čim manjša in čim bolj programsko sorodna. V vsakem primeru se mu zdi pomembno, da se preide s "šovov ustanavljanja strank tik pred zdajci" ter čim prej začne s soočenjem programov in verodostojnim pogovorom.

Proti zamrznitvi pokojnin

Prvak SDS predlaga, naj se takoj po oblikovanju novega državnega zbora skuša doseči dogovor med parlamentarnimi strankami in socialnimi partnerji o zamrznitvi proračunskih izdatkov, torej socialnih transferjev in plač, ne pa pokojnin. "Te so plačilo za pošteno minulo delo," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • xy
    17:09 6. November 2011.

    Jajčko to pa negre! A si pozabil koliko štruc kruha je v smetnjakih? Zakaj pa nebi upokojenci v vrsti stali …

  • xy
    17:05 6. November 2011.

    Ja avstrijsko in finsko sodišče je pod vplivom mednarodne komunistične-teroristične organizacije. Dej zbudi se že iz zasljepljenosti

  • 23:24 3. November 2011.

    1111, če ne veš o čem govoriš idi spat ker je risank konec. Govoriš samo o tem kar pišejo naši …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.