Slovenija
2 ogledov

Janša: Novi stranki zastopata interese bogatih

Janez Janša Boštjan Tacol
Prvak SDS pravi, da je Slovenija je dobila dve novi stranki, ki se trudita zastopati interese kakšnih deset odstotkov najbogatejših ljudi v Sloveniji.

Janez Janša trdi, da je te ta elita zelo učinkovita, ko je treba poskrbeti za lastne koristi, upa pa, da bo enako dobra, ko bo treba poskrbeti za interese vseh.

Na vprašanje o morebitnih koalicijah z novoustanovljenima strankama Zorana Jankovića in Gregorja Viranta pa je odgovoril, da bo za Slovenijo po volitvah toliko bolje, če bo povolilna koalicija čim manjša in čim bolj programsko sorodna. V vsakem primeru se mu zdi pomembno, da se preide s "šovov ustanavljanja strank tik pred zdajci" ter čim prej začne s soočenjem programov in verodostojnim pogovorom.

Proti zamrznitvi pokojnin

Prvak SDS predlaga, naj se takoj po oblikovanju novega državnega zbora skuša doseči dogovor med parlamentarnimi strankami in socialnimi partnerji o zamrznitvi proračunskih izdatkov, torej socialnih transferjev in plač, ne pa pokojnin. "Te so plačilo za pošteno minulo delo," je dodal.

Komentarjev 16
  • xy 17:09 06.november 2011.

    Jajčko to pa negre! A si pozabil koliko štruc kruha je v smetnjakih? Zakaj pa nebi upokojenci v vrsti stali pred smetnjaki pa bi jim Grims za nagrado delil te štruce kruha. Jajčko ti si en navaden prevarant in vojni ...prikaži več dobičkar kot tvoj oče

  • xy 17:05 06.november 2011.

    Ja avstrijsko in finsko sodišče je pod vplivom mednarodne komunistične-teroristične organizacije. Dej zbudi se že iz zasljepljenosti

  • jugović 23:24 03.november 2011.

    1111, če ne veš o čem govoriš idi spat ker je risank konec. Govoriš samo o tem kar pišejo naši po večini rdeči mediji.