Janša ostal brez imunitete

Foto: Žurnal24
Mandatno-volilna komisija je odločila, da Janezu Janši v zasebni tožbi ne podeli imunitete. Janša se sicer na imuniteto ni nameraval sklicevati.
Oglej si celoten članek

Franci Perčič, sicer svetovalec predsednika države Danila Türka, je tožbo zoper prvaka SDS Janeza Janšo vložil lani zaradi žaljive obdolžitve.

Foto: Žurnal24

V zvezi s tem je Janša povedal, da je Perčič na ljubljanskem okrožnem sodišču tožbo sprožil 15. oktobra lani, dober mesec kasneje je sodišče že začelo s postopkom, na istem sodišču pa pomembnejše ali podobne zadeve in postopki stojijo dolga leta.

Janša je sicer že pred odločanjem mandatno-volilne komisije napovedal, da se na imuniteto tudi ne bo skliceval, njegovo odločitev in odločitev komisije pa mora potrditi še državni zbor.

Komisija je danes obravnavala še tožbo med poslancem SD Dušanom Kumrom in poslancem Andrejem Vizjakom zaradi Vizjakovih izjav leta 2008. Kot je pojasnil predsednik komisije Bojan Kontič (SD), sta se poslanca poravnala, zato te točke sploh niso obravnavali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.