Slovenija
14 ogledov

Janša ostal brez imunitete

Žurnal24 main
Mandatno-volilna komisija je odločila, da Janezu Janši v zasebni tožbi ne podeli imunitete. Janša se sicer na imuniteto ni nameraval sklicevati.

Franci Perčič, sicer svetovalec predsednika države Danila Türka, je tožbo zoper prvaka SDS Janeza Janšo vložil lani zaradi žaljive obdolžitve.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V zvezi s tem je Janša povedal, da je Perčič na ljubljanskem okrožnem sodišču tožbo sprožil 15. oktobra lani, dober mesec kasneje je sodišče že začelo s postopkom, na istem sodišču pa pomembnejše ali podobne zadeve in postopki stojijo dolga leta.

Janša je sicer že pred odločanjem mandatno-volilne komisije napovedal, da se na imuniteto tudi ne bo skliceval, njegovo odločitev in odločitev komisije pa mora potrditi še državni zbor.

Komisija je danes obravnavala še tožbo med poslancem SD Dušanom Kumrom in poslancem Andrejem Vizjakom zaradi Vizjakovih izjav leta 2008. Kot je pojasnil predsednik komisije Bojan Kontič (SD), sta se poslanca poravnala, zato te točke sploh niso obravnavali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.