Janša predlagal novega ministra

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik vlade Janez Janša je v državni zbor posredoval predlog kandidata za ministra brez resorja.
Oglej si celoten članek

Iz kabineta predsednika vlade Janeza Janše so sporočili, da je v državni zbor posredoval predlog kandidata za ministra brez resorja. "V skladu s tretjim odstavkom 8. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije ima lahko vlada ministra brez resorja, ki pomaga predsedniku vlade pri usklajevanju dela in opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil," so zapisali. 

"Za ministra brez resorja, ki bo usklajeval delo ministrstev pri digitalni preobrazbi Slovenije ter vodil Službo vlade za digitalno preobrazbo, ki se ustanavlja v ta namen, predsednik vlade predlaga Marka Borisa Andrijaniča, univerzitetnega diplomiranega pravnika," so sporočili. Predsednik vlade je predlagal, da se postopek imenovanja ministra opravi čim prej in skladno s Poslovnikom državnega zbora.

Premier je na twitterju zapisal, da je "digitalna preobrazba zahteven in strateško pomemben proces, ki terja veliko usklajevanj med resorji."

Foto: Kabinet predsednika vlade Mark Boris Andrijanič

Andrijanič je aprila postal vodja Strateškega sveta za digitalizacijo. Svet je junija predstavil prvih 40 ukrepov za digitalizacijo javne uprave, gospodarstva itd. 

Iz Kabineta predsednika vlade so o kandidatu zapisali: "Kandidat je diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani, na Univerzi v Oxfordu pa je pridobil naziv Master of Public Policy (MPP). Od aprila 2021 vodi Strateški svet za digitalizacijo pri Vladi Republike Slovenije. Med leti 2016 in 2021 je bil zaposlen pri tehnološkemu podjetju Uber, kjer je bil direktor za korporativne zadeve v Srednji in Vzhodni Evropi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 07:02 13. Julij 2021.

    Digitalizacija je podaljšala vrste pred UE .

  • 23:38 12. Julij 2021.

    Janez, daj nehaj bluziti itak vemo, da čutiš kako ti voda v grlo teče. Ne boš več dolgo, zato prenehaj …

  • 23:10 12. Julij 2021.

    tip ma prijavljeno karkoli ze na poljskem, torej da se izogiba placevanje davkov doma. in ta tipus ne placa kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.