Janša: Prehod med občinami dovoljen le z aplikacijo!

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik vlade Janez Janša je objavil ukrepe, ki jih sprošča vlada.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je čivknil, kaj si lahko novega obetamo od torka dalje, pa vse do vključno 23. decembra: 

1. V #Slovenija se do vključno 23.12.2020 v omejenem obsegu: 
a. vzpostavlja nazaj javni potniški promet
b. odpirajo frizerski saloni;
c. odpirajo cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice.
2. V statističnih regijah: Osrednja Slovenija, Goriška, Obalno kraška in Gorenjska se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z obleko, obutvijo, športno opremo ter avtosaloni. V teh regijah se za uporabnike aplikacije #ostanizdrav do vključno 23.12.2020 (in če vmes v njih ne bo poslabšanja epidemiološke situacije) odpravlja omejitev gibanja na občino.

Vlada je na nedeljski dopisni seji sprostila nekatere ukrepe. Več o tem tukaj.

Premier je napovedal, da bo vlada Republike Slovenije na seji v četrtek obravnavala najnovejše epidemiološke podatke ter v skladu s splošnimi smernicami EU določila režim omejitev v času božiča in novoletnih praznikov. Pojasnil je, da vlada dnevno spremlja obremenjenost zdravstvenega sistema zaradi Covid19 ter 7-dnevno povprečje okužb po statističnih regijah, zaradi česar lahko v skladu z načrtom sproščanja oziroma zaostrovanja ukrepov v naslednjih dneh po posamičnih regijah prihaja do sprememb.

Od torka Vlada sprošča ukrepe

Vlada poziva vse delodajalske in sindikalne centrale, da aktivno komunicirajo s članstvom in javnostmi v smislu upoštevanja ukrepov. "Samo tako se lahko izognemo zaostritvam v času praznikov," pravi Janša, ki se je hkrati zahvalil zdravstvenim delavcem in vsem, ki v tem zahtevnem času upoštevajo omejitvene ukrepe ter varujejo zdravje in življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 91

  • 12:43 18. December 2020.

    https://off-guardian.org/2020/12/18/who-finally-admits-pcr-tests-create-false-positives/

  • 07:32 18. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • 17:33 17. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.