Slovenija
107986 ogledov

Vlada sprošča ukrepe

Jelko Kacin, govorec vlade za covid-19 Nebojša Tejić/STA
Na Brdu pri Kranju je ožja vladna ekipa nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Posamezni ukrepi se sproščajo.

Po sobotnem posvetu vlade s predstavniki zdravstva in gospodarstva se je v nedeljo pozno popoldan na Brdu pri Kranju sestala ožja vladna ekipa, ki je nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Čeprav se epidemiološka slika v državi zaenkrat ne izboljšuje, so v gospodarstvu pričakovali začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti. In tudi dočakali.

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je na svojem Twitter profilu objavil, "da vlada (COVID) pravkar dopolnjuje besedila odlokov, s katerimi bo od torka, 15. decembra, omilila nekatere ukrepe za čas do božiča, vključno 23. decembra. Nekaj sprostitev bo v celoti (npr. javni promet), del pa le v 4 statističnih regijah z boljšimi epidemiološkimi razmerami."
 

Bolnišnica koronavirus Januar Slovenija Je odločitev o šoli že zapečatena?

Sicer je danes začel veljati vladni odlok, ki še za sedem dni podaljšuje prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da je na seznamu za razpravo tudi možnost delnega odpiranja javnega prometa.

vlada brdo beović seja | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Bojana Beović jezna in razočarana Slovenija Beovićeva v pogovoru za hrvaški časnik okrcala Slovence

Predsednik vlade Janez Janša je čivknil, kaj si lahko novega obetamo od torka dalje, pa vse do vključno 23. decembra. To si lahko preberete tukaj.

Vlada Covid-19 Slovenija Vlada danes naprej o sproščanju: To bodo imeli na mizi

Na sobotnem posvetu so govorili tudi o osnutku sedmega protikoronskega zakona, ki po besedah Meha in Gorjupa vsaj za zdaj ostaja brez bistvenih sprememb. Z ukrepi iz zakona se bo med drugim pomagalo socialno šibkim, zdravstvu, gasilcem in prevoznikom ter zagotovilo vse potrebno za množično cepljenje.

Kot je po posvetu za STA pojasnil predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva. "Govorili smo predvsem o regionalnem odpiranju frizerskih in masažnih salonov, cvetličarn ter trgovin s tekstilom," je dejal.

masaža glave | Avtor: Profimedia Profimedia

vlada brdo beović seja Covid-19 Slovenija To je glede ukrepov pozno zvečer sklenila vlada

Tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je za STA ocenil, da je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva in bo v prihodnjih dneh začela nekatere ukrepe postopno sproščati.

Komentarjev 14
  • comsine 17:45 15.december 2020.

    www︎.︎AmiaPex︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • distdronim 10:32 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • nahipca 06:57 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks