Janša razburil ministrico: "Kamen namesto srca"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obračunal je z Levico.
Oglej si celoten članek

Po krvavem strelskem pohodu 14-letnega dečka iz Srbije se je oglasil tudi slovenski politični vrh. Številni so izrekli sožalje svojcem, predsednik stranke SDS Janez Janša pa je znova razburil s svojim odzivom, saj je krivca za tragedijo, vsaj posredno, našel kar doma - v stranki Levica. 

"Izrekamo sožalje družinam osmih otrok in zaposlenega, ki so umrli v streljanju na osnovni šoli v Beogradu. Pogosto se sliši misel, da na tem koncu sveta ni tako, kot je v ZDA. Zato se moramo vprašati, kaj se je spremenilo v družbi, da so tovrstni pojavi postali možni tudi tu," so zapisali v Levici.

Janša pa je na to pomenljivo odvrnil: "Mogoče je tole šlo narobe, stranka Levica?" Ob tem je pripel fotografijo otrok, preoblečenih v partizane, med igro s pištolo, ter fotografijo poslanca Levice Mihe Kordiša z rusko družino.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je bila nad odzivom nekdanjega predsednika vlade zgrožena. "Deliti, ali ne deliti … Pretehta zavest, da ob tako nizkotnih, nedojemljivih zlorabah strahotnih tragedij, ne smemo molčati. Sploh, če gre za trikratnega PV, poslanca, vodjo največje opozicijske stranke. Ki ne zmore niti kančka empatije, niti kančka pietete. Kamen namesto srca."

Odzval se je tudi vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec. "Janez je spet tvitnil. V dnevih, ko smo vsi z mislimi pri žrtvah beograjske tragedije, jo on izrablja za politično obračunavanje. Nesprejemljivo. Zavržno."

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 73

  • 07:00 8. Maj 2023.

    Tudi komentarji in zaljivke kazejo stanje nase druzbe.Nikdar nisem volila JJ,ampak ima veliko prav,mogoce samo nacin ni pravi. Ti ocitki …

  • 12:55 6. Maj 2023.

    Dobri stari Janša zna vedno prav odreagirati, lahko mu samo zavidamo njegoc reakcijski čas in spretno rabo dokumentov. Njegova izjava …

  • 21:39 5. Maj 2023.

    ok , ljudstvo, moram priznat da ne vem kdo je bolj nor ali pisec twitov ali replikatorji. vas vprašam, kako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.