Slovenija
18239 ogledov

Janša razburil ministrico: "Kamen namesto srca"

Janez Janša Profimedia
Obračunal je z Levico.

Po krvavem strelskem pohodu 14-letnega dečka iz Srbije se je oglasil tudi slovenski politični vrh. Številni so izrekli sožalje svojcem, predsednik stranke SDS Janez Janša pa je znova razburil s svojim odzivom, saj je krivca za tragedijo, vsaj posredno, našel kar doma - v stranki Levica. 

"Izrekamo sožalje družinam osmih otrok in zaposlenega, ki so umrli v streljanju na osnovni šoli v Beogradu. Pogosto se sliši misel, da na tem koncu sveta ni tako, kot je v ZDA. Zato se moramo vprašati, kaj se je spremenilo v družbi, da so tovrstni pojavi postali možni tudi tu," so zapisali v Levici.

Janša pa je na to pomenljivo odvrnil: "Mogoče je tole šlo narobe, stranka Levica?" Ob tem je pripel fotografijo otrok, preoblečenih v partizane, med igro s pištolo, ter fotografijo poslanca Levice Mihe Kordiša z rusko družino.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je bila nad odzivom nekdanjega predsednika vlade zgrožena. "Deliti, ali ne deliti … Pretehta zavest, da ob tako nizkotnih, nedojemljivih zlorabah strahotnih tragedij, ne smemo molčati. Sploh, če gre za trikratnega PV, poslanca, vodjo največje opozicijske stranke. Ki ne zmore niti kančka empatije, niti kančka pietete. Kamen namesto srca."

Odzval se je tudi vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec. "Janez je spet tvitnil. V dnevih, ko smo vsi z mislimi pri žrtvah beograjske tragedije, jo on izrablja za politično obračunavanje. Nesprejemljivo. Zavržno."

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 73
  • Soloobveznababica 07:00 08.maj 2023.

    Tudi komentarji in zaljivke kazejo stanje nase druzbe.Nikdar nisem volila JJ,ampak ima veliko prav,mogoce samo nacin ni pravi. Ti ocitki zaradi epidemije ,ko nihce res ni vedel nic,pa se ocita Jansi,je pa iz trte izvito,saj je bilo vendar po Celem ...prikaži večm svetu tako.Tukaj gre na ta racun spet za manipuliranje. Najbolj glasni so pa tisti,ki jim ni vsec red,se pravi neupostevanje pravil ko naj bi vsak delal,kar se zdi,zato ga moti JJ .

  • robert73 12:55 06.maj 2023.

    Dobri stari Janša zna vedno prav odreagirati, lahko mu samo zavidamo njegoc reakcijski čas in spretno rabo dokumentov. Njegova izjava nima nič s pokolom, ima pa LEVICA, ki poskuša pokol povezati z "ogrožanjem razrednega boja" in opravičevati svoj obstoj, ki ...prikaži več je anahronističen (to dokazujejo tudi folkloristične fotografije). Predvsem pa sami opozarjajo, da v svojih vrstah nimajo kadra in selekcije, da bi se soočali z Janševimi twiti, zaj takega s potrebna leta vztrajanja, ne pa socialna inertnost

  • rd2dmk2 21:39 05.maj 2023.

    ok , ljudstvo, moram priznat da ne vem kdo je bolj nor ali pisec twitov ali replikatorji. vas vprašam, kako utišate vpijočega, mulca ? tako da ga mazite in mu prigovarjate naj neha ? malo morgen ! ignorate ga, pa ...prikaži več bo hitr dal mir. zdej pa takole. naj tip twita kar mu duša da. mi ga pa ignoriramo. kot da ga ni. njegova trolska svojat naj mu piha na dušo. mi pa - ga ni ! če je tisto res da če dolgo ponavljaš laž ta postane resnica, se tu zgodi, da ker ga ne vidimo bo postal neviden. izpuhtel.