Svet
13468 ogledov

Izpoved dedka: "Vnuka in vnukinjo je ustrelil v tilnik, niti videla ga nista!"

Vas pri Mladenovcu, prizorišče streljanja Profimedia
Po grozljivem pokolu v Srbiji so sedaj spregovorili tudi sorodniki žrtev in priče napada.

Včeraj je Srbijo pretresla še ena tragedija. Le dva dneva po strelskem pohodu v Beogradu, je 21-letnik izvedel strelski napad, v katerem je ubil osem ljudi, 13 je ranjenih. Na dan prihajajo grozljive podrobnosti napada in pričevanje sorodnikov žrtev, ki strtega srca delijo svojo izkušnjo s srbskimi mediji.

"Povedali so nam, da so bili ustreljeni. Ko smo prišli tja, so bili ljudje mrtvi, pokriti. Tisti, ki so bili tam zbrani, so začeli jokati. Ne vem, kaj naj rečem," je dejal pretreseni dedek, ki je v napadu izgubil vnuka in vnukinjo. Povedal je tudi, da se nikoli nista družila z morilcem.

srbija streljanje | Avtor: Profimedia Profimedia
"Sedela sta tam in se pogovarjala. Nekdo je morilcu rekel, kaj počne, on pa je iz avta povlekel kalašnikovko in začel streljati. Sosed, ki je bil tam z njimi, je bil ranjen. Kasneje je umrl v bolnici. Ranjena je bila tudi ena deklica, vendar je še živa," je za portal Blic povedal dedek. "Pravijo, da je moja vnuka in vnukinjo ustrelil v tilnik. Napadalca naj ne bi niti videla," je še dodal.

Napadalca je po napadu iskalo več kot 600 policistov in izurjenih pripadnikov. Po več urnem iskanju so ga naposled le aretirali pri Kragujevcu.

dezurni@styria-media.si

srbija streljanje Tragedija Svet Obsedno stanje: 21-letnik ustrelil 25 ljudi, na delu 600 policistov
Komentarjev 3
  • LukaMB 14:58 05.maj 2023.

    Kakšni norci hodijo po svetu, očitno jih je čedalje več in ne manj, nekaj delamo narobe.

  • Ender3 13:45 05.maj 2023.

    Nedojemljivo in tragično 🙏🙏

  • Kmodri 11:29 05.maj 2023.

    Preveč orožja je zlo!