Svet
8735 ogledov

Groza v šoli, strelski pohod 14-letnika, devet mrtvih, sedem ranjenih

Streljanje na osnovni šoli v Beogradu Profimedia
V Srbiji so v šoku, streljanje na eni od beograjskih osnovnih šol. Napadalec je ubil osem učencev in varnostnika, sedem pa je ranjenih.

Na osnovni šoli v središču srbske prestolnice Beograd je danes 14-letni učenec, sicer domnevno sin priznanega radiologa, s pištolo ubil osem učencev in varnostnika, so potrdili na srbskem notranjem ministrstvu. Potrdili so tudi, da je ob učiteljici ranjenih še šest učencev. Po poročanju srbskih medijev je ena učenka življenjsko ogrožena. Storilca so že prijeli.

Napadalca so že prijeli. Kot so sporočili z notranjega ministrstva, je strelec učenec sedmega razreda na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, v katero je vstopil danes okoli 8.40 in je, kot sumijo, iz očetove pištole izstrelil več nabojev v smeri učencev in varnostnika te šole.

Deklica, ki je med streljanjem zbežala iz učilnice, je očetu povedala, da je streljal njihov sošolec, sicer odličnjak, ki je s hladnim izrazom na obrazu vstopil v učilnico in najprej streljal na učiteljico, nato pa še na učence, poroča srbski portal N1. Druga učenka pa je za Novo povedala, da je v učilnico vdrl med uro zgodovine z dvema nabojnikoma v rokah. Najprej je streljal na učiteljico zgodovine, nato pa na učence. Ona se je ulegla na dva ubita sošolca, da bi strelec mislil, da je mrtva tudi ona. Nato je odšel iz učilnice, streljanje pa je bilo slišati še naprej.

1/11
Profimedia

Po poročanju tabloida Blic so jim učenci povedali, da je 14-letnik znorel, ker je dobil enko pri zgodovini, saj ima sicer same petke. V šolo naj bi prišel s petimi polnimi nabojniki.

Učence so evakuirali, policija pa je območje zaprla za javnost. Na območju je deset vozil nujne pomoči. Staršem, ki so se zbrali v bližini in novinarjem ne dovolijo dostopa. Na kraju dogodka sta tudi ministrica za zdravje Danica Grujičić in minister za izobraževanje Branko Ružić. 

Komentarjev 12
  • Avatar MK_KING
    MK_KING 11:55 03.maj 2023.

    če bi mel varnostnik pištolo v rokah ne pa svojega tiča bi bil danes 1 mrtev. napadalec.

  • Kmodri 11:38 03.maj 2023.

    Promoviranje ekspanzioizma te enkrat udari nazaj!

  • munja 11:32 03.maj 2023.

    Kje ti starši hranijo orožje, da je dostopno otrokom, katastrofa.