Svet
12812 ogledov

Panika v Srbiji: Nov strelski pohod, mladenič ubil vsaj osem ljudi

srbija steljanje Profimedia
Iz Srbije poročajo o novem tragičnem dogodku. 21-letni mladenič je v dveh vaseh blizu Mladenovca ubil vsaj osem ljudi, ranjenih je 13. Najmlajša žrtev je bila stara 15 let.

Tragedija se je zgodila okoli 40 kilometrov južno od Beograda v naseljih Dubona in Malo Orašje, kjer se je 21-letnik odpravil na strelski pohod.

Med mrtvimi naj bi bila tudi 20-letni policist in njegova sestra.

V posebni iskalni akciji, v kateri sodeluje več kot 600 policistov in za to izurjenih pripadnikov, naj bi storilca obkolili v kraju Šepšin, kjer naj bi bil tudi doma.

Blokirane so praktično vse ceste okoli Mladenovca.

Napadalec je oborožen z avtomatsko puško, zatekel se je v eno od hiš, strelja pa tudi na policiste, ki ga iščejo.

Kot pišejo srbski mediji, se je strelec pred napadom s prijatelji zadrževal na šolskem dvorišču, kje naj bi se zapletel v prepir. Po tem je odšel po puško in začel s strelskim pohodom. Napadalec naj bi nato na žrtve streljal naključno in svojega vozila.

To je že drugi strelski napad v Srbiji v zadnjih dneh. Kot je znano, je v sredo zjutraj na eni od beograjskih osnovnih šol 13-letnik s pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico, zato je za konec tedna v državi razglašeno tridnevno žalovanje. Na več šolah v danes ne bo pouka, saj želijo sindikati s stavko opozoriti na razmere v šolstvu.

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 07:40 05.maj 2023.

    https://www.24ur.com/novice/slovenija/poziv-k-orozju-na-strankarski-televiziji.html

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:59 05.maj 2023.

    Če ne morejo Srbi v Ameriko, je Amerika prišla k njim in to z velikimi koraki in oborožena!!

  • Avatar Leon
    Leon 06:55 05.maj 2023.

    To je epilog širjenja sovraštva ,ki ga povzroča fašizem . Vsak drugače misleč je lahko naslednja žrtev. Pravna država mora NUJNO ukrepati zoper sovražne govore in uvesti stroge zaporne kazni .