Janša se je spravil na novinarko Politica, sledilo je tole

Foto: Epa
Foto: Epa
Janša na Twitterju še kar bije vojno z uglednimi evropskimi novinarji in uredniki.
Oglej si celoten članek

Novinarka vplivnega bruseljskega spletnega portala Politico, Lili Bayer, je včeraj objavila analizo stanja medijev v Sloveniji, proti katerim po njenih besedah premier Janez Janša "vodi veliko kampanjo in ustvarja ozračje strahu"

Kot je pojasnila, je članek napisala na podlagi pogovorov s slovenskimi novinarji in tujimi opazovalci, Janšo pa je med drugim označila kot desničarskega populističnega voditelja in velikega občudovalca Donalda Trumpa

Oseben napad na novinarko, za konec pa še osnovnošolski slovnični kiks

Janša se je - ironično, glede na to, da je problematizirala prav njegov odnos do novinarjev - z agresivnim zapisom hitro odzval na svojem priljubljenem družabnem omrežju Twitter. 

Delil je odgovor ministrstva za kulturo, v katerem so objavili svoja pojasnila, ki bi jih po njihovem mnenju novinarka morala objaviti, in zraven pripisal: 

"Očitno je bilo Lili Bayer naročeno, naj ne pove resnice, zato je citirala večinoma 'neznane' vire ekstremne levice in namerno ni upoštevala virov z imenom in integriteto. To je Politiko, na žalost." Za konec pa je dodal še stavek: "Laying for living," kar pa v resnici pomeni 'ležanje' ali pa 'polaganje' za preživetje, ne laganje (lying), kar je premier najbrž želel povedati. Kljub temu je svoj zapis danes še enkrat delil.

Na Janšev zapis so se kritično odzvali številni novinarji in uredniki, pa tudi na Inštitutu Jacquesa Delorsa v Berlinu, kjer so predsednika evropskega sveta in ostale člane pozvali, naj ukrepajo, saj je predsednik vlade ene od držav članic odkrito blatil novinarko, ki je kritično poročala o njem.

V bran Bayerjevi je stopila tudi dopisnica New York Timesa iz Bruslja Matina Stevis-Gridneff, nazadnje pa še Združenje mednarodnega tiska v Bruslju, ki je ostro obsodilo Janšev "neutemeljen in nesramen napad" na novinarko.

Urednik Euronewsa Darren McCaffrey pa je Janšo pozval k intervjuju, čas in prostor je prepustil njegovi izbiri. Janša mu je že odgovoril, da se bo "z veseljem" pogovoril z njim, poleg tega ga je povabil, naj preživi teden dni v "slovenski diktaturi v družbi svojih 'neodvisnih' virov v spodnjem videoposnetku".

Medtem je Janša že postal tudi evropski "meme".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 75

  • 13:10 18. Februar 2021.

    po mojem jansa misli, da na levici tudi novinarji pisejo po nareku, tako kot na desnici, zato se spravlja na …

  • 10:49 18. Februar 2021.

    V Sloveniji spet nič novega. Levi moralistični pofukeljni, vodeni s strani levih politično hujskaških in pokvarjenih medijev ne prenesejo porazov, …

  • 08:05 18. Februar 2021.

    Pena na gobcih rdečih pofukeljnov- neprecenljivo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.