Slovenija
11935 ogledov

Janša se je spravil na novinarko Politica, sledilo je tole

Janez Janša Epa
Janša na Twitterju še kar bije vojno z uglednimi evropskimi novinarji in uredniki.

Novinarka vplivnega bruseljskega spletnega portala Politico, Lili Bayer, je včeraj objavila analizo stanja medijev v Sloveniji, proti katerim po njenih besedah premier Janez Janša "vodi veliko kampanjo in ustvarja ozračje strahu"

Kot je pojasnila, je članek napisala na podlagi pogovorov s slovenskimi novinarji in tujimi opazovalci, Janšo pa je med drugim označila kot desničarskega populističnega voditelja in velikega občudovalca Donalda Trumpa

Oseben napad na novinarko, za konec pa še osnovnošolski slovnični kiks

Janša se je - ironično, glede na to, da je problematizirala prav njegov odnos do novinarjev - z agresivnim zapisom hitro odzval na svojem priljubljenem družabnem omrežju Twitter. 

Delil je odgovor ministrstva za kulturo, v katerem so objavili svoja pojasnila, ki bi jih po njihovem mnenju novinarka morala objaviti, in zraven pripisal: 

"Očitno je bilo Lili Bayer naročeno, naj ne pove resnice, zato je citirala večinoma 'neznane' vire ekstremne levice in namerno ni upoštevala virov z imenom in integriteto. To je Politiko, na žalost." Za konec pa je dodal še stavek: "Laying for living," kar pa v resnici pomeni 'ležanje' ali pa 'polaganje' za preživetje, ne laganje (lying), kar je premier najbrž želel povedati. Kljub temu je svoj zapis danes še enkrat delil.

Na Janšev zapis so se kritično odzvali številni novinarji in uredniki, pa tudi na Inštitutu Jacquesa Delorsa v Berlinu, kjer so predsednika evropskega sveta in ostale člane pozvali, naj ukrepajo, saj je predsednik vlade ene od držav članic odkrito blatil novinarko, ki je kritično poročala o njem.

V bran Bayerjevi je stopila tudi dopisnica New York Timesa iz Bruslja Matina Stevis-Gridneff, nazadnje pa še Združenje mednarodnega tiska v Bruslju, ki je ostro obsodilo Janšev "neutemeljen in nesramen napad" na novinarko.

Urednik Euronewsa Darren McCaffrey pa je Janšo pozval k intervjuju, čas in prostor je prepustil njegovi izbiri. Janša mu je že odgovoril, da se bo "z veseljem" pogovoril z njim, poleg tega ga je povabil, naj preživi teden dni v "slovenski diktaturi v družbi svojih 'neodvisnih' virov v spodnjem videoposnetku".

Medtem je Janša že postal tudi evropski "meme".

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 75
  • igorgeus 13:10 18.februar 2021.

    po mojem jansa misli, da na levici tudi novinarji pisejo po nareku, tako kot na desnici, zato se spravlja na njih. misli, da so se vedno druzbenopoliticni delavci, ki branijo rezim, tako kot vcasih. morate razumeti reveza, ko je mentalno ...prikaži več ostal v bivsih casih. dnevno izpricuje svojo nostalgijo po bivsem rezimu in ga poskusa obuditi in postaviti sebe za marsala.

  • jastreb13 10:49 18.februar 2021.

    V Sloveniji spet nič novega. Levi moralistični pofukeljni, vodeni s strani levih politično hujskaških in pokvarjenih medijev ne prenesejo porazov, ki se jim zadnje čase zaradi podpovprečne razgledanosti in izobraženosti kar vrstijo. Zato jim ne preostane druzga, kot da norijo, ...prikaži več žalijo, lažejo, kradejo, delajo razkol in širijo sovraštvo v narodu. Skratka počnejo vse, " fizično ubijajo ŠE NE", kar so počeli njihovi diktatorski vzorniki komunisti, največji morilci v zgodovini slovenskega naroda.

  • lisjak 08:05 18.februar 2021.

    Pena na gobcih rdečih pofukeljnov- neprecenljivo!