Janša takole v bran Počivalšku

Foto: Epa
Foto: Epa
Premier v bran gospodarskemu ministru z izbranimi besedami.
Oglej si celoten članek

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v epidemiji z nadčloveškimi napori reševal zdravje in življenja ljudi ter zdravstveni sistem pred kolapsom, je v tvitu zapisal premier Janez Janša. "Pristojni organi lahko kadarkoli raziščejo vse, a medijska gonja zoper njega in sodelavce je s človeškega vidika skrajno krivična," je še dodal.

Omenjeni zapis je predsednik vlade na Twitterju objavil sinoči in ob tem poobjavil Počivalškov tvit z odzivom na sporočilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o uvedbi preiskav suma kršitve integritete pri nabavah zaščitne opreme.

Med tistimi, ki jih bo preiskovala KPK, je namreč tudi Počivalšek, ki je zapisal, da je nabava medicinske opreme na začetku epidemije potekala v norih okoliščinah. "S kolegi na ministrstvu smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da smo zdravstvu v najkrajšem času zagotovili opremo," je zagotovil.

Napovedal sodelovanje

Počivalšek je napovedal, da bo s KPK korektno sodeloval. "V življenju sem vedno pazil na integriteto in zato obtožbe zavračam in hočem dokončno razčistiti to zgodbo ter si vrniti dobro ime," je včeraj pojasnil minister.

Poleg ministra bo KPK med drugim preiskovala še nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, nekdanjega uslužbenca Zavoda RS za blagovne rezerve Ivana Galeta, v. d. direktorja omenjenega zavoda Tomija Rumpfa in nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška, prav tako bo preiskovala uslužbenca zavoda Alojzija Černeta in Marka Naraločnika ter uslužbenko ministrstva za gospodarstvo Andrejo Potočnik.

Slovenija Nakup zaščitne opreme: KPK uvedla 21 preiskav, tudi zoper Počivalška in Galeta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 20:18 16. December 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim …

  • 14:51 16. December 2020.

    Vsi napori vlade so bili nadčloveški 😌, a v senci koruptivnih afer, kar je smisel in pokazatelj, kredibilnosti in transparentnosti …

  • 14:46 16. December 2020.

    Vrana vrani ne izkljuje oči!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.