Slovenija
2197 ogledov

Janša takole v bran Počivalšku

Janez Janša Epa
Premier v bran gospodarskemu ministru z izbranimi besedami.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v epidemiji z nadčloveškimi napori reševal zdravje in življenja ljudi ter zdravstveni sistem pred kolapsom, je v tvitu zapisal premier Janez Janša. "Pristojni organi lahko kadarkoli raziščejo vse, a medijska gonja zoper njega in sodelavce je s človeškega vidika skrajno krivična," je še dodal.

Omenjeni zapis je predsednik vlade na Twitterju objavil sinoči in ob tem poobjavil Počivalškov tvit z odzivom na sporočilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o uvedbi preiskav suma kršitve integritete pri nabavah zaščitne opreme.

Med tistimi, ki jih bo preiskovala KPK, je namreč tudi Počivalšek, ki je zapisal, da je nabava medicinske opreme na začetku epidemije potekala v norih okoliščinah. "S kolegi na ministrstvu smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da smo zdravstvu v najkrajšem času zagotovili opremo," je zagotovil.

Napovedal sodelovanje

Počivalšek je napovedal, da bo s KPK korektno sodeloval. "V življenju sem vedno pazil na integriteto in zato obtožbe zavračam in hočem dokončno razčistiti to zgodbo ter si vrniti dobro ime," je včeraj pojasnil minister.

Poleg ministra bo KPK med drugim preiskovala še nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, nekdanjega uslužbenca Zavoda RS za blagovne rezerve Ivana Galeta, v. d. direktorja omenjenega zavoda Tomija Rumpfa in nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška, prav tako bo preiskovala uslužbenca zavoda Alojzija Černeta in Marka Naraločnika ter uslužbenko ministrstva za gospodarstvo Andrejo Potočnik.

Koronavirus maske Slovenija Nakup zaščitne opreme: KPK uvedla 21 preiskav, tudi zoper Počivalška in Galeta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Mary_Buchholtz 20:18 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • Ender3 14:51 16.december 2020.

    Vsi napori vlade so bili nadčloveški 😌, a v senci koruptivnih afer, kar je smisel in pokazatelj, kredibilnosti in transparentnosti delovanja te vlade. Sicer pa, po pregovoru in dogovoru, da vrana vrani ne izkljuje oči.

  • Janez 14:46 16.december 2020.

    Vrana vrani ne izkljuje oči!!!