Slovenija
4656 ogledov

Počivalškov poziv glede "nepotrebnih provokacij"

Zdravko Počivalšek Tamino Petelinšek/STA
Predsednik SMC Zdravko Počivalšek napoveduje, da se bo zavzemal za dokončanje zgodbe, ki so jo v aktualni koaliciji začeli.

Glede vprašanja konstruktivne nezaupnice je Zdravko Počivalšek v izjavi za STA spomnil, da so v SMC že večkrat povedali, "da v teh časih zdravstvene in ekonomske krize ne podpirajo tako neodgovornega in rušilnega delovanja". Počivalšek želi, da v čim večji meri zagotovijo izvedbo koalicijskih zavez, "seveda brez nepotrebnih provokacij".

"Potrudimo se zajeziti epidemijo in nastaviti temelje za gospodarsko okrevanje, saj mora biti to sedaj naša skupna prioriteta," je pozval Počivalšek.

S tem se je odzval na današnje napovedi predsednika DeSUS Karla Erjavca, da bodo organi stranke v četrtek razpravljali o morebitnem izstopu iz koalicije. Po Erjavčevih besedah so se danes s strankami LMŠ, SD, Levica in SAB pogovarjali o položaju DeSUS v trenutni koaliciji ter možnosti, da bi stranka upokojencev postala del koalicije KUL.

Odločitve o mandatarskem kandidatu koalicije KUL sicer po Erjavčevih besedah še niso sprejeli, je pa sam eden od kandidatov. Predsednik DeSUS je spomnil tudi na vlogo SMC, od katere pričakujejo, da se opredeli do različnih pobud.

Stranke KUL imajo namreč za uspeh konstruktivne nezaupnice vsaj sedem poslanskih glasov premalo. Tako prepričujejo poslance DeSUS in SMC, da se jim pridružijo in oblikujejo novo vlado. SMC je sicer novembra zavrnila ponudbo sodelovanja v KUL.

Marjan Šarec Slovenija Šarec razkril, koga bodo podprli za mandatarja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 08:17 16.december 2020.

    Počivalškov poziv glede "nepotrebnih provokacij"...njegova pojava je provokacije pravni državi in državljanom .

  • igorgeus 21:31 15.december 2020.

    Torej je zahteva volilcev, da poslanci odgovarjajo njim, nepotrebna provokacija. Da volilci zahtevamo neodvisnost nadzornih institucij od vsakokratne politike, je nepotrebna provokacija. Da se za vodina delovna mesta zahteva minimalna strokovnost tistega, ki tako mesto zaseda, je nepotrebna provokacija. Jim ...prikaži več bomo res pustili, da lahko enkrat, ko jih izvolimo, pa se to se ne rabijo drzati predvolilnih zavez, da delajo kar hocejo?

  • denda 20:52 15.december 2020.

    oni niso izdali svojih volilcev