Janša toži

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Pooblaščenka predsednika SDS Janeza Janše Nina Zidar Klemenčič je vložila pritožbo v civilni tožbi Janeza Janše zoper Magnusa Berglunda, Bojana Potočnika, Milana Švajgerja in finsko televizijo YLE.
Oglej si celoten članek

Kot so zapisali v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič, višje sodišče v Ljubljani odlaša z odločitvijo o povsem procesnem vprašanju.


"Na žalost takšno ravnanje sodišč vzbuja dvome o vprašanjih nepristranskosti in enake obravnave pred sodišči," so mnenja v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič.
Civilna tožba vložena že leta 2008
Kot navajajo v odvetniški pisarni, je bila civilna tožba zoper Berglunda in druge zaradi laži, izpostavljenih in objavljenih v dokumentarcu Resnica o Patirii, na okrožno sodišče v Novem mestu vložena že leta 2008.

"Vendar do zdaj ni bilo pravnomočno odločeno niti o vprašanju pristojnosti, kaj šele, da bi se začel vsebinski del sodnega postopka," so povedali v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič.


Nerazumno odlašanje sojenja

Tako so v odvetniški pisarni prepričani, da gre za nerazumno odlašanje s sojenjem, zaradi česar so bili prisiljeni začeti uporabljati pravna sredstva, kot jih predvideva zakon o varstvu pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja.

Samo glede odločitve o pristojnosti čakajo na odločitev višjega sodišča v Ljubljani že več kot osem mesecev od sklepa okrožnega sodišča v Novem mestu, so zapisali.
Zdi se jim nerazumljivo, da višje sodišče v Ljubljani odlaša z odločitvijo o povsem procesnem vprašanju v nasprotju s siceršnjo hitrostjo odločanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.