Slovenija
22 ogledov

Janša toži

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Pooblaščenka predsednika SDS Janeza Janše Nina Zidar Klemenčič je vložila pritožbo v civilni tožbi Janeza Janše zoper Magnusa Berglunda, Bojana Potočnika, Milana Švajgerja in finsko televizijo YLE.

Kot so zapisali v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič, višje sodišče v Ljubljani odlaša z odločitvijo o povsem procesnem vprašanju.


"Na žalost takšno ravnanje sodišč vzbuja dvome o vprašanjih nepristranskosti in enake obravnave pred sodišči," so mnenja v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič.
Civilna tožba vložena že leta 2008
Kot navajajo v odvetniški pisarni, je bila civilna tožba zoper Berglunda in druge zaradi laži, izpostavljenih in objavljenih v dokumentarcu Resnica o Patirii, na okrožno sodišče v Novem mestu vložena že leta 2008.

"Vendar do zdaj ni bilo pravnomočno odločeno niti o vprašanju pristojnosti, kaj šele, da bi se začel vsebinski del sodnega postopka," so povedali v Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič.


Nerazumno odlašanje sojenja

Tako so v odvetniški pisarni prepričani, da gre za nerazumno odlašanje s sojenjem, zaradi česar so bili prisiljeni začeti uporabljati pravna sredstva, kot jih predvideva zakon o varstvu pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja.

Samo glede odločitve o pristojnosti čakajo na odločitev višjega sodišča v Ljubljani že več kot osem mesecev od sklepa okrožnega sodišča v Novem mestu, so zapisali.
Zdi se jim nerazumljivo, da višje sodišče v Ljubljani odlaša z odločitvijo o povsem procesnem vprašanju v nasprotju s siceršnjo hitrostjo odločanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.