Janša v Kijev spet pošilja misijo

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Slovenija bo naslednji teden v Kijev nazaj poslala svojega diplomatskega predstavnika z ekipo, je prek Twitterja napovedal premier Janez Janša.
Oglej si celoten članek

Dodal je, da so vsi prostovoljci. Po Janševih besedah si Slovenija prizadeva, da bi svojega predstavnika v ukrajinsko prestolnico vrnila tudi EU.

Slovenski veleposlanik v Kijevu Tomaž Mencin se je z osebjem iz Kijeva umaknil ob ruskem napadu na Ukrajino, tako da so prostori veleposlaništva trenutno prazni.

Janša je sicer ta teden v pogovoru za Televizijo Slovenija spomnil, da so številni pomembni diplomati Ukrajino zapustili že dneve pred začetkom invazije, zaradi česar so se v državi po njegovih besedah počutili osamljeni in zapuščeni. V ukrajinski prestolnici naj bi bila trenutno le veleposlanika Poljske in Vatikana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 09:24 21. Marec 2022.

    ta je taprav.. naj gre kar sam.. twita lahko tudi od tam. pa še v prvo bojno črto bo lahko …

  • 00:18 21. Marec 2022.

    A bodo le pršli v Kijev, al bodo spet samo obstali 20km pred Poljsko Ukrajinsko mejo. Sprašujem za kolege iz …

  • 22:45 20. Marec 2022.

    Janša bo tako delal, kot bo rekel njegov financer Putin, Orban drugo vse je njegovo lapanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.