Slovenija
5346 ogledov

Janša v Kijev spet pošilja misijo

Janša v Ukrajini Vlada RS
Slovenija bo naslednji teden v Kijev nazaj poslala svojega diplomatskega predstavnika z ekipo, je prek Twitterja napovedal premier Janez Janša.

Dodal je, da so vsi prostovoljci. Po Janševih besedah si Slovenija prizadeva, da bi svojega predstavnika v ukrajinsko prestolnico vrnila tudi EU.

Slovenski veleposlanik v Kijevu Tomaž Mencin se je z osebjem iz Kijeva umaknil ob ruskem napadu na Ukrajino, tako da so prostori veleposlaništva trenutno prazni.

Janša je sicer ta teden v pogovoru za Televizijo Slovenija spomnil, da so številni pomembni diplomati Ukrajino zapustili že dneve pred začetkom invazije, zaradi česar so se v državi po njegovih besedah počutili osamljeni in zapuščeni. V ukrajinski prestolnici naj bi bila trenutno le veleposlanika Poljske in Vatikana.

Komentarjev 17
  • rd2dmk2 09:24 21.marec 2022.

    ta je taprav.. naj gre kar sam.. twita lahko tudi od tam. pa še v prvo bojno črto bo lahko šel. sabo naj vzame Kacota, da bo zbijal moralo rusom, Matejčka da bo rusom zrihtal čevlje enake našim vojakom ( ...prikaži več podplati stran odpadajo ) pa še Karlota teflonskega, da bo živi ščit, k je neprobojen.

  • Boštjan Bratina 00:18 21.marec 2022.

    A bodo le pršli v Kijev, al bodo spet samo obstali 20km pred Poljsko Ukrajinsko mejo. Sprašujem za kolege iz SDS-a, ki so se tresli od strahu za velikega vodjo v prejšnjem poskusu preboja v Kijev.

  • rafal 22:45 20.marec 2022.

    Janša bo tako delal, kot bo rekel njegov financer Putin, Orban drugo vse je njegovo lapanje.