Janša v Slovenijo vabi vse, ki želijo videti kaos

Foto: EPA
Foto: EPA
Janez Janša je kolege iz evropske ljudske stranke povabil v Slovenijo z besedami: "Če želite videti kaos, pridite v teh dneh na slovensko-hrvaško mejo," je povabil Merklovo, Junckerja in Berlusconija.
Oglej si celoten članek

Janez Janša se je v svojem govoru na kongresu Evropske ljudske stranke opozoril, da je EU danes pred "najbolj resnim izzivom od svojega nastanka." V mislih je imel migrantsko krizo, ki ji je tudi namenil ves svoj nagovor pred pomembnim občinstvom. 

"V zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla zunanja meja Evropske unije. Še več, v zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla schengenska meja. Tudi v Sloveniji, državi, iz katere prihajam. Danes poznamo tri vrste meja v EU. Prve so tiste, ki še niso problematične oziroma obremenjene z migrantskim valom. Druge meje so meje, ki so varovane in so zdržale pritisk. In tretje so tiste, ki so se že porušile. Zaradi tega je v nevarnosti celotna EU," je opozoril Janša.  

Poslovnež s Kosova mora pa čakati več tednov

Za ilustracijo pa je navedel še absurdni primer. Namreč: "Poslovnež s Kosova, ki zaprosi za schengenski vizum za vstop v EU, mora plačati in čakati več tednov, preden je vizum odobren ali zavrnjen. Obenem pa na sto tisoče migrantov iz držav izven evropskega kontinenta prečka to isto schengensko mejo brez kakršnihkoli omejitev."

Ob tem pa je spomnil na rimski imperij, ki se je začel podirati, ko ni več zmogel nadzorovati svojih meja. "Če želite videti kaos, pridite v teh dneh na slovensko-hrvaško mejo," je udeležencem kongresa, med katerimi so bili tudi Merklova, Juncker, Berlusconi, Sarkozy, Orban in mnogi  drugi pomembni politiki Evropske unije, sporočil Janez Janša.

"Očitno ne bomo mogli nadaljevati z običajnim življenjem. Še več, tudi izgradnja močnejših ograj in sprememba politike EU na področju azila in migracij ne bo dovolj. Okrepiti moramo našo zavezo, dano ob podpisu Lizbonske pogodbe - ustvariti dobro silo, ki je sposobna oblikovati svet. Začeti moramo z našo soseščino, kjer je EU soočena z izzivi z vzhoda in iz juga. A predpogoj za kakršnokoli trajnostno rešitev je, da se najprej učinkovito zavaruje naše zunanje meje. Tiste evropske države, ki branijo naše zunanje meje, potrebujejo močno pomoč s strani vseh ostalih. Čas je za drzno ukrepanje Evropske komisije, da uskladi ta prizadevanja. Naše veliko letalo se namreč hitro spušča in kisikove maske že visijo s stropa," je še dejal Janša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 65

  • 13:55 26. Oktober 2015.

    Spet si pozubu vzet dozo antidepresivov, ki ti jih je predpisal psihiater, muron..

  • 20:49 25. Oktober 2015.

    Še maček prej spregleda kot je komunajzar JJ.

  • 13:31 25. Oktober 2015.

    Kopiram :<br />"V zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla zunanja meja Evropske unije. Še več, v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.