Slovenija
13 ogledov

Janša v Slovenijo vabi vse, ki želijo videti kaos

Janez Janša EPA
Janez Janša je kolege iz evropske ljudske stranke povabil v Slovenijo z besedami: "Če želite videti kaos, pridite v teh dneh na slovensko-hrvaško mejo," je povabil Merklovo, Junckerja in Berlusconija.

Janez Janša se je v svojem govoru na kongresu Evropske ljudske stranke opozoril, da je EU danes pred "najbolj resnim izzivom od svojega nastanka." V mislih je imel migrantsko krizo, ki ji je tudi namenil ves svoj nagovor pred pomembnim občinstvom. 

"V zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla zunanja meja Evropske unije. Še več, v zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla schengenska meja. Tudi v Sloveniji, državi, iz katere prihajam. Danes poznamo tri vrste meja v EU. Prve so tiste, ki še niso problematične oziroma obremenjene z migrantskim valom. Druge meje so meje, ki so varovane in so zdržale pritisk. In tretje so tiste, ki so se že porušile. Zaradi tega je v nevarnosti celotna EU," je opozoril Janša.  

Poslovnež s Kosova mora pa čakati več tednov

Za ilustracijo pa je navedel še absurdni primer. Namreč: "Poslovnež s Kosova, ki zaprosi za schengenski vizum za vstop v EU, mora plačati in čakati več tednov, preden je vizum odobren ali zavrnjen. Obenem pa na sto tisoče migrantov iz držav izven evropskega kontinenta prečka to isto schengensko mejo brez kakršnihkoli omejitev."

Ob tem pa je spomnil na rimski imperij, ki se je začel podirati, ko ni več zmogel nadzorovati svojih meja. "Če želite videti kaos, pridite v teh dneh na slovensko-hrvaško mejo," je udeležencem kongresa, med katerimi so bili tudi Merklova, Juncker, Berlusconi, Sarkozy, Orban in mnogi  drugi pomembni politiki Evropske unije, sporočil Janez Janša.

"Očitno ne bomo mogli nadaljevati z običajnim življenjem. Še več, tudi izgradnja močnejših ograj in sprememba politike EU na področju azila in migracij ne bo dovolj. Okrepiti moramo našo zavezo, dano ob podpisu Lizbonske pogodbe - ustvariti dobro silo, ki je sposobna oblikovati svet. Začeti moramo z našo soseščino, kjer je EU soočena z izzivi z vzhoda in iz juga. A predpogoj za kakršnokoli trajnostno rešitev je, da se najprej učinkovito zavaruje naše zunanje meje. Tiste evropske države, ki branijo naše zunanje meje, potrebujejo močno pomoč s strani vseh ostalih. Čas je za drzno ukrepanje Evropske komisije, da uskladi ta prizadevanja. Naše veliko letalo se namreč hitro spušča in kisikove maske že visijo s stropa," je še dejal Janša.

Komentarjev 65
  • Merkava4 13:55 26.oktober 2015.

    Spet si pozubu vzet dozo antidepresivov, ki ti jih je predpisal psihiater, muron..

  • Johan Spohan 20:49 25.oktober 2015.

    Še maček prej spregleda kot je komunajzar JJ.

  • drejca1 13:31 25.oktober 2015.

    Kopiram :"V zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla zunanja meja Evropske unije. Še več, v zadnjih mesecih je v več kot eni državi članici padla schengenska meja. Tudi v Sloveniji, državi, iz katere prihajam. Danes ...prikaži več poznamo tri vrste meja v EU. Prve so tiste, ki še niso problematične oziroma obremenjene z migrantskim valom. Druge meje so meje, ki so varovane in so zdržale pritisk. In tretje so tiste, ki so se že porušile. Zaradi tega je v nevarnosti celotna EU," je opozoril Janša.ssKaj je tu spornega ? Misli kdo drugače ?Kopiram:Za ilustracijo pa je navedel še absurdni primer. Namreč: "Poslovnež s Kosova, ki zaprosi za schengenski vizum za vstop v EU, mora plačati in čakati več tednov, preden je vizum odobren ali zavrnjen. Obenem pa na sto tisoče migrantov iz držav izven evropskega kontinenta prečka to isto schengensko mejo brez kakršnihkoli omejitev."Kje tukaj ruši našo državo ?Kopiram:Ob tem pa je spomnil na rimski imperij,