Janša, nato dolgo nič ...

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Marjan Šarec ima skoraj pol manj podpore kot julija. Levica na tretjem mestu.
Oglej si celoten članek

Med strankami vodi SDS s 17,9-odstotno podporo. Sledi LMŠ, za katero bi volilo 7,2 odstotka vprašanih v anketi, kar je skoraj pol manj kot v merjenju julija, kažejo rezultati ankete, ki jo je za Delo opravila Mediana. Na tretjem mestu je Levica s 6,9 odstotka podpore.

Za Levico se je uvrstila SD, ki bi jo obkrožilo 6,6 odstotka anektiranih, kar je skoraj štiri odstotne točke manj kot maja. Na peto mesto se je uvrstila NSi (4,7 odstotka podpore), nato sledijo SMC (4,4 odstotka), DeSUS (štiri odstotke) in SAB (3,2 odstotka). Enak delež glasov bi prejela tudi SNS. Za njo bi se uvrstila SLS (trije odstotki).

Neodločenih je 18,5 odstotka

Najbolj pa se je povečala skupina volivcev, ki ne vedo, koga bi volili. Takšnih je bilo v tokratni anketi 18,5 odstotka. Za nobeno stranko pa ne bi glasovalo 14,6 odstotka anektiranih.

Vlada v odhajanju s srednjo oceno

Vlado v odhajanju, ki že skoraj pol leta opravlja le tekoče posle, pa so anketiranci ocenili s srednjo oceno 2,16. Njeno delo kot zelo pozitivno ocenjuje 1,6 odstotka vprašanih, kot pozitivno 4,9 odstotka, kot srednje 32,1 odstotka, negativno 21,6 odstotka, zelo negativno pa 32 odstotkov.

Srednja ocena dela DZ je 2,26. Njegovo delo je kot zelo pozitivno ocenilo 1,6 odstotka vprašanih, kot pozitivno 5,5 odstotka, srednje 33,1 odstotka, negativno 26,2 odstotka in zelo negativno 25,4 odstotka anektiranih.

Naročnik ankete je uredništvo Dela. Javnomnenjsko merjenje je opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana
med 30. avgustom in 6. septembrom na vzorcu 715 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 15:00 11. September 2018.

    Kdo ni zadovoljen pri nas ve se da tisti, ki imajo vedno roke v marmeladi. Vsi ostali pa smo zadovoljni. ...

  • 21:23 10. September 2018.

    za nas državljane Slovenije bi bilo najbolje, da ta vlada ne bi bila potrjena, serpentinšek je popolna zguba stricev iz ...

  • 20:12 10. September 2018.

    Kaj mu koristi, če je daleč pred vsemi, če je sam in se ga vsi ogibajo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.