Janševa stranka se je odzvala na obtožbe žvižgača

Foto: Anže Petkovšek Janez Janša
Foto: Anže Petkovšek Janez Janša
V SDS so zavrnili navedbe, da naj bi davčni svetovalec Rok Snežič zanje pridobival sredstva, med drugim s podkupninami, ki naj bi jih Snežič po poročanju POP TV prejemal pri posredovanju za pridobitev poslov Darsa. "Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS," so danes na družbenem omrežju X zapisali v stranki.
Oglej si celoten članek

POP TV je v nedeljo objavil posnetek, v katerem Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Snežič naj bi žvižgaču dejal, da ima na Darsu "kompletno oblast nad posli", in sicer prek treh ljudi, med drugim predsednika uprave in nekdanjega podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka.

Žvižgač je zatrdil, da je bila podkupnina potrebna, če si želel delati za Dars, sicer da si bil izločen. "Rok Snežič je po celi Sloveniji iskal takšne kombinacije, da bi dobil denar za stranko," je navedel. Na vprašanje, ali je Snežič govoril, da je to denar za stranko SDS Janeza Janše, ki je bil v času posnete finančne transakcije premier, je odgovoril pritrdilno.

Navedbe so v SDS danes zavrnili prek družbenega omrežja X in med drugim zapisali, da bi novinarka, če bi to preverila, odgovor tudi dobila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 63

  • 09:24 24. Oktober 2023.

    Janša lahko nag teče po Ljubljani, ovce ga bodo vseeno neizmerno ljubile naprej.

  • 05:42 24. Oktober 2023.

    Janez kurbin sin poje Lovšin! Se ve na koga misli!

  • 20:07 23. Oktober 2023.

    Kako hitro ste navalili na Janšata. Kaj pa če se kasneje izkaže, da je tole resnično nekdo drug zakuhal, naprimer …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.