Slovenija
9401 ogledov

Janševa stranka se je odzvala na obtožbe žvižgača

Janez Janša Anže Petkovšek Janez Janša
V SDS so zavrnili navedbe, da naj bi davčni svetovalec Rok Snežič zanje pridobival sredstva, med drugim s podkupninami, ki naj bi jih Snežič po poročanju POP TV prejemal pri posredovanju za pridobitev poslov Darsa. "Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS," so danes na družbenem omrežju X zapisali v stranki.

POP TV je v nedeljo objavil posnetek, v katerem Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Snežič naj bi žvižgaču dejal, da ima na Darsu "kompletno oblast nad posli", in sicer prek treh ljudi, med drugim predsednika uprave in nekdanjega podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka.

Žvižgač je zatrdil, da je bila podkupnina potrebna, če si želel delati za Dars, sicer da si bil izločen. "Rok Snežič je po celi Sloveniji iskal takšne kombinacije, da bi dobil denar za stranko," je navedel. Na vprašanje, ali je Snežič govoril, da je to denar za stranko SDS Janeza Janše, ki je bil v času posnete finančne transakcije premier, je odgovoril pritrdilno.

Navedbe so v SDS danes zavrnili prek družbenega omrežja X in med drugim zapisali, da bi novinarka, če bi to preverila, odgovor tudi dobila.

Komentarjev 65
  • hubertfast 09:24 24.oktober 2023.

    Janša lahko nag teče po Ljubljani, ovce ga bodo vseeno neizmerno ljubile naprej.

  • Kmodri 05:42 24.oktober 2023.

    Janez kurbin sin poje Lovšin! Se ve na koga misli!

  • VonLiegenStuhl 20:07 23.oktober 2023.

    Kako hitro ste navalili na Janšata. Kaj pa če se kasneje izkaže, da je tole resnično nekdo drug zakuhal, naprimer trenutna politična opcija, ki ji ne gre ravno najbolje, če smo pošteni in čutijo, da se jim ne bo izšlo? ...prikaži več Kaj pa potem? Ne vem kaj vam je Janša toliko hudega naredil, da ga tako sovražite.