Janševo revijo prijavili policiji, ker spodbuja sovraštvo in nasilje

Foto: Saša Despot Janez Janša
Medijski inšpektor je zaradi spodbujanja sovraštva in nestrpnosti revijo Demokracija prijavil policiji.
Oglej si celoten članek

Društvo novinarjev Slovenije je prejšnji teden zaradi sporne naslovnice zadnje številke revije Demokracija medijski inšpektorat pozvalo k ukrepanju in nanj naslovilo vprašanje, kako je ukrepal v podobnih primerih v preteklosti.

Spomnimo, na naslovnici so objavili belopolto žensko in kopico temnopoltih rok, ki segajo po njej in z nje trgajo obleko, spodaj pa pripisali: "Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev."

Ker v zakonu v medijih ni predpisanega nobenega inšpekcijskega ukrepa oziroma sankcije, zaradi česar zoper družbo Nova obzorja, ki je izdajatelj revije, medijski inšpektorat ne more ukrepati.

"Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter sovražni govor so namreč opredeljeni kot kazniva dejanja v kazenskem zakoniku, zato je inšpektorat prijavo odstopil v obravnavo policiji in predlagal, da ta ukrepa skladno z zakonskimi pooblastili," so sporočili z medijskega inšpektorata.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 14:45 5. September 2018.

    Sam ste pa bolniki erste klasse. Demokracija janševa revija? Od kdaa pa to? Vir? Dejte bodte no dobri komunisti pa …

  • 07:54 5. September 2018.

    Nekdo se trudi in sporoča na rasno nestrpnost drugih narodov ki lahko grozi tudi nam, vsi ostali preverzneži pa si …

  • 20:20 4. September 2018.

    o lejga izgubljenega sina KP, joj oprostite, hotel sem reči zavednega domobrana, začel je metati pasje bombice, tista z njegovimi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.