Slovenija
11169 ogledov

Janševo revijo prijavili policiji, ker spodbuja sovraštvo in nasilje

Janez Janša Saša Despot
Medijski inšpektor je zaradi spodbujanja sovraštva in nestrpnosti revijo Demokracija prijavil policiji.

Društvo novinarjev Slovenije je prejšnji teden zaradi sporne naslovnice zadnje številke revije Demokracija medijski inšpektorat pozvalo k ukrepanju in nanj naslovilo vprašanje, kako je ukrepal v podobnih primerih v preteklosti.

Spomnimo, na naslovnici so objavili belopolto žensko in kopico temnopoltih rok, ki segajo po njej in z nje trgajo obleko, spodaj pa pripisali: "Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev."

Z medijskega inšpektorata so danes odgovorili, da so po podrobnejšem pregledu naslovnice ter elektronske spletne publikacije www.demokracija.si, ugotovili, da obstoji sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ker v zakonu v medijih ni predpisanega nobenega inšpekcijskega ukrepa oziroma sankcije, zaradi česar zoper družbo Nova obzorja, ki je izdajatelj revije, medijski inšpektorat ne more ukrepati.

"Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter sovražni govor so namreč opredeljeni kot kazniva dejanja v kazenskem zakoniku, zato je inšpektorat prijavo odstopil v obravnavo policiji in predlagal, da ta ukrepa skladno z zakonskimi pooblastili," so sporočili z medijskega inšpektorata.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 32
 • Peter Leskovar 14:45 05.september 2018.

  Sam ste pa bolniki erste klasse. Demokracija janševa revija? Od kdaa pa to? Vir? Dejte bodte no dobri komunisti pa se pejte obesit al pa v lublanco vržt. Pacijenti eni...joj ej.

 • Albatroz 07:54 05.september 2018.

  Nekdo se trudi in sporoča na rasno nestrpnost drugih narodov ki lahko grozi tudi nam, vsi ostali preverzneži pa si razlagajo to na perverzni način

 • Avatar ŠITHEPNS
  ŠITHEPNS 20:20 04.september 2018.

  o lejga izgubljenega sina KP, joj oprostite, hotel sem reči zavednega domobrana, začel je metati pasje bombice, tista z njegovimi gospodarskimi oprodami (pipi in melkijad(akrapo)) je dvignila kar precej prahu.